Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

INFOMOMENT 7 SEPTEMBER

Afbeelding Infomoment 7 september

Op zaterdag 7 september organiseert HOGENT stadscampus Aalst een laatste infomoment van 9.30 tot 12.30 uur. Er is een infostand voor iedere opleiding en/of afstudeerrichting. Er zijn lesgevers aanwezig om jou uitleg te geven. Je kan ook je boeken en cursussen inkijken en je kan ook al meteen inschrijven aan HOGENT. 

Opleidingsaanbod

Benieuwd naar ons opleidingsaanbod op stadscampus Aalst? Check hier het overzicht.

Kom proeven van HOGENT stadscampus Aalst

Om echt kennis te kunnen maken met ons aanbod en de praktijk organiseren we zaterdag twee boeiende en interactieve workshops.

Follow the message!
10 uur

In deze workshop kom je te weten hoe het internet precies werkt. Aan de hand van simulatiesoftware bouwen we stap voor stap een computernetwerk uit. We leren de belangrijkste types netwerkapparatuur kennen (switches en routers) en bespreken op welke manier de ‘eindsystemen’ (bv. gewone pc’s, netwerkprinters, enz.) met elkaar communiceren. We hebben het ook over de belangrijkste netwerkprotocollen, de talen waarmee de onderdelen van een computernetwerk met elkaar spreken. Aan het einde van deze workshop begrijp je wat er gebeurt als je in je webbrowser een webpagina opvraagt, hoe deze aanvraag de server bereikt, waar de webpagina wordt bewaard, en hoe die wordt doorgestuurd naar je eigen pc.

Augmented reality.
10.45 uur - Broeikaslokaal

Stel je voor dat de grens tussen het virtuele en het tastbare niet zou bestaan? Dan zou je klaslokaal in de kosmos kunnen veranderen. En wat je dacht te kennen, zou er compleet nieuw uitzien. Maak kennis met Augmented reality, virtual en mixed reality. Leer hoe video en foto tot een heel ander niveau worden gebracht dankzij deze belevenistechnieken. Hoe een marketeer dit praktisch kan toepassen om de klantrelatie te versterken en klantbeleving een heel andere betekenis krijgt. Leer hoe een rapport tot leven wordt gebracht, maak kennis met de VRbril en de Hololens.