Facebook Pixel Engage tegen Corona (18.03 | 9:57) - Hogeschool Gent
Foto Engage tegen Corona (18.03 | 9:57)

Engage tegen corona.

E

Engage tegen corona.

In deze tijden van corona bieden zich opportuniteiten aan om je sociaal en maatschappelijk te engageren. Want ook al wordt het sociaal-cultureel leven op een laag pitje gezet, helpende handen zijn nog steeds hard nodig. Denk bijvoorbeeld aan de zorgsector, opvanginitiatieven, …

Ben je HOGENTenaar en wil je je steentje bijdragen en het verschil helpen maken? Dan geven we een financieel zetje in de rug. Je kan tot 250 euro steun aanvragen via het fonds Engage om jouw initiatief op te zetten.

Vraag hier jouw steun aan

Steun zelf het fonds Engage

Op zoek naar inspiratie?

Platform voor kinderopvang

Sien Coppens, een studente afstandsonderwijs van de opleiding Sociaal Werk zette een online platform voor kinderopvang in het Meetjesland op het getouw. Concreet richtte ze, samen met enkele vriendinnen, een Facebookgroep op waar ouders die dringend op zoek zijn naar kinderopvang en studenten die zich daarvoor te beschikking stellen, elkaar vinden. Het aanbod is gratis, maar onderlinge afspraken tussen ouders en studenten over een eventuele vergoeding zijn mogelijk. Sien startte dit initiatief vorige vrijdag al en anticipeerde daarmee dus snel op de toen aangekondigde overheidsmaatregelen. Ze kreeg er ook media-aandacht mee:

Blijf in beweging

Studenten van de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding-Bewegingsrecreatie (LO-BR) startten de instagram-account HOGENTbeweegt, waar ze drie keer per dag, via korte filmpjes, concrete bewegingstips geven en demonstreren. Ze richten zich daarbij zowel naar thuiswerkende ouders als naar kinderen. Kortom, de eerste stap om in beweging te blijven in tijden dat je geacht wordt zoveel mogelijk thuis te zijn, is op deze link klikken.

Op avontuur in eigen tuin

De school mag dan al wat huiswerk doorsturen, het is voor kinderen niet evident om thuis aan de lokroep van het scherm te weerstaan, zeker als afspreken met vriendjes niet is toegestaan. Maar er is thuis veel meer te beleven dan je denkt. In je tuin bijvoorbeeld, waar het wemelt van bijzondere creaturen. Voor een avonturentocht heb je niet per se een dampend regenwoud of kolkende rivieren nodig. Gewoon wat groen in je achtertuin en de insectenkaart en turflijst van het HOGENT-project INVRIVI, en kinderen zullen verbaasd zijn over wat er te ontdekken valt.

Online t(h)huiswerkbegeleiding

Senne Misplon, laatstejaarsstudent lager onderwijs, biedt online (t)huiswerkbegeleiding aan via e-mail, chat, telefoon en Skype. Kinderen (en ouders) die met de handen in het haar zitten omdat het voor geen meter loopt met die taak van de school, zet Senne op het goede spoor. Gratis en voor niets. Contact: senne.misplon@gmail.com - twitter: @S_Mispon

Zuidpark Quarantaine TV

Studenten van KASK zenden vanaf 19 maart om 8 uur Quarantaine TV uit op Youtube. 
Bekijk de trailer

Meer inspiratie

Wil je ook initiatief nemen, maar heb je nog geen goed afgelijnd idee? Of wil je aansluiten bij een bestaand project? Misschien kunnen onderstaande suggesties je inspireren:

Contact

Heb je een vraag? Neem dan contact op met marieke.janssen@hogent.be.