Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

EREAMBASSADEURS 2018

Afbeelding Ereambassadeurs 2018

Elk jaar reikt HOGENT per faculteit een ereambassadeurschap uit. Het is de bedoeling om verdienstelijke oud-studenten in de schijnwerpers te plaatsen en meteen ook het belang van hun opleiding aan HOGENT te onderstrepen. De drie kersverse ereambassadeurs kregen hun oorkonde op een speciale alumni-avond: alumni@themovies.

Natuur en Techniek Piet Lozie studeerde in 2003 af in de in de toenmalige opleiding landbouw en biotechnologie, richting groenmanagement. Piet Lozie was nog tijdens zijn opleiding, in kader van zijn eindwerk, betrokken bij natuurherstel van graslanden rondom Damme. Na zijn opleiding werkte hij als conservator van Natuurpunt verder aan het herstel en het beheer van die graslanden.

Verder in zijn carrière was Piet sterk betrokken bij de uitvoering van het natuurherstel in het Zwin en de Zwinbosjes errond onder de vorm van een LIFE+-project van het Agentschap voor Natuur en Bos. Vanuit zijn functie is hij verantwoordelijk voor opmaak van bestekken, projectmanagement, opvolgen van werken en aannemers die de werken uitvoeren. Dankzij zijn bijzondere bijdragen is de biodiversiteit van het Zwin hersteld en kan men ook in de toekomst nog genieten van dit prachtige stuk natuur.

Bedrijf en Organisatie Laure Rabaey studeerde in academiejaar 2007-2008 af in de bacheloropleiding office management, afstudeerrichting management assistant. Laure is personal assistant van de CEO van Plopsaland. Tijdens haar opleiding won zij de ‘Management assistant of the year’-award ingericht door Secretary Plus.

Ze is niet alleen de rechterhand van de CEO, maar leidt ook een team van vijf management assistants. Haar verantwoordelijkheden en realisaties zijn indrukwekkend: ze neemt alle 'speciale' en 'moeilijke' projecten voor haar rekening.

Laure maakt deel uit van het lerend netwerk van VOKA en speelt daarin een voortrekkersrol. In deze context wil ze graag een meerwaarde en een bron van inspiratie zijn. Volgens de CEO weet zij als geen ander de magie van Plopsa over te brengen naar de klanten. Als ereambassadeur zal ze met trots de future proof drive van HOGENT uitstralen.

Mens en Welzijn Stephanie Scheirlynck studeerde voedings- en dieetkunde aan HOGENT en behaalde haar diploma in 2006. Daarna specialiseerde zij zich verder in sportvoeding en behaalde in 2010 het IOC Diploma in Sports Nutrition. Eerder werkte zij vijf jaar bij Energy Lab Belgium als sportvoedings-deskundige.

Sinds 2015 werkt Stephanie op zelfstandige basis als sportdiëtiste en sportvoedingsdeskundige. Ze begeleidt onder andere Olympische medaillewinnaars op het gebied van voeding, is auteur van meerdere sportkookboeken en presentator van het programma Sportfood.

Als voormalig HOGENT-studente draagt zij de opleiding voedings- en dieetkunde nog steeds een warm hart toe en blijft ze actief betrokken, onder andere als gastspreker en als promotor van bachelorproeven.

Wil je zien wie onze vorige ereambassadeurs zijn?