Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

WAT NA AFSTUDEREN

Afbeelding wat na afstuderen

Na het behalen van je diploma kan je verschillende kanten uit. Zo kan je onder meer je geluk beproeven op de arbeidsmarkt, kan je een bijkomende opleiding volgen of kan je een kans wagen in het bedrijfsleven door je eigen zaak op te starten.

Welke richting je ook uitgaat, op deze webpagina vind je praktische informatie die je kan helpen bij de weg die je inslaat.

Meer informatie…

Alle basisinformatie over wat te doen bij je afstuderen vind je in deze folder. Je krijgt antwoorden op al je vragen als werkzoekende, werkende in loondienst, werkende als zelfstandige, studeren in combinatie met werk, verder studeren in het buitenland en verder studeren in België.

Ondernemingszin?

Als je met een idee zit voor het opstarten van een eigen zaak, maar je weet niet of het wel haalbaar is, hoe je er concreet moet aan beginnen of je bent met een onderneming gestart en je zit met heel wat vragen… Dan kan je voor begeleiding terecht bij het Centrum voor Ondernemen van de HoGent

Levenslang leren

Verder studeren Elke dag wordt het concept ‘levenslang leren’ belangrijker. De flexibilisering van het onderwijs zorgt ervoor dat de mogelijkheden en het aanbod om verder te studeren uitbreiden. Bijscholen, actualiseren en specialiseren is immers een must, ook voor personen met een diploma hoger onderwijs. De Hogeschool Gent biedt daarom tientallen vervolgopleidingen aan.  

Flexibele leerwegen Verder studeren en opnieuw studeren kan nu op veel meer manieren dan vroeger en vooral op heel flexibele manieren! Zo wordt vandaag rekening gehouden met eerdere studies en werkervaring, dit wordt Eerder Verworven Kwalificaties (EVK) en Eerder Verworven Competenties (EVC) genoemd.

Studeren en werken Afgestudeerden hebben meestal niet de tijd om voltijds op de schoolbanken te zitten. Gelukkig zijn er dankzij de flexibilisering van het onderwijs nieuwe mogelijkheden, zoals creditcontract, examencontract en afstandsleren.

Opleidingscheques De Hogeschool Gent is een erkend opleidingsverstrekker. Dat betekent dat je voor al onze opleidingen kan betalen met opleidingscheques. Je kunt maximaal € 250 opleidingscheques bestellen per kalenderjaar. Jij betaalt de helft en de Vlaamse overheid past de andere helft bij. Bestel je opleidingscheques online bij de VDAB