Foto Bemiddeling als kans

Bemiddeling als kans.

B

Spanningen en conflicten tussen mensen leiden regelmatig tot een negatieve spiraal waar mensen zelf niet meer uit raken.

Omdat je dergelijke kwesties niet noodzakelijk oplost voor een rechtbank of bij een therapeut is bemiddeling belangrijk. Bemiddeling houdt rekening met alle betrokken partijen wiens wensen en behoeften zo ook gelijkwaardig aan bod komen.

Tijdens deze sessie leer je meer over het bemiddelen, een professionele methodiek waarbij de bemiddelaar als een onafhankelijke derde tussenkomt bij meningsverschillen en conflicten tussen mensen.

Je maakt kennis met de methodiek van bemiddeling en de verschillende vormen: familiale en sociale bemiddeling.

Expert

Agnes Verbruggen is maatschappelijk assistente, sociologe en juriste en auteur van diverse werken. Ze is actief als lector sociologie en beroepsethiek aan HOGENT en is bovendien erkend bemiddelaar in familiale en sociale zaken. Ook geeft ze vorming, ondersteuning en supervisie aan teams en hun managers in het sociaal werkveld. Haar interesse gaat in het bijzonder uit naar het maatschappelijke en normatieve aspect van het beroep van maatschappelijk assistenten.

Lesvorm

Onze experts stemmen hun aanbod af op je specifieke noden en cases en komen bij jou ter plaatse.

Doelgroep

Sociaal werkers

Maximale groepsgrootte

In onderling overleg

Contact

agnes.verbruggen@hogent.be