Foto De nieuwe voedingsdriehoek

De nieuwe voedingsdriehoek.

D

Gezond eten: wat is dat nu precies? En hoe zit het met bewegen en lang stilzitten? In de
media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet meer ziet. Daarom verzamelde het Vlaams Instituut Gezond Leven alle
huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding, beweging en lang stilzitten in de nieuwe voedingsdriehoek en de bewegingsdriehoek.

Tijdens deze workshop wordt er uitgebreid ingegaan op de nieuwe voedingsdriehoek. Deze vertrekt vanuit een holistische visie en is daarom ook opgebouwd uit vijf thema’s:

  • voeding en gezondheid,
  • duurzame voeding,
  • voeding en consumentenaspecten,
  • voeding en de sociale, emotionele en culturele context,
  • en bewaren/bereiden van voedsel en voedselveiligheid.

Data

Woensdag 29 januari 2020
van 9 tot 12.30 uur

Doelgroep

leerkrachten uit het
secundair onderwijs met
een onderwijsopdracht
gelinkt aan “voeding” en/of
“gezondheid”

Maximaal aantal deelnemers

20

Kostprijs

gratis via Alimento

Locatie

Campus Schoonmeersen

Contact

lieve.van.camp@alimento.be