Facebook Pixel Microbiologie in de brouwerij - Hogeschool Gent
Foto Microbiologie in de brouwerij

Microbiologie in de brouwerij.

M

Microbiologie in de brouwerij.

Twee halve dagen werken de leerlingen in gespecialiseerde laboratoria voor mouterij- en brouwerijtechnologie, fermentatietechnologie en microbiologie.

De eerste halve dag starten ze een isolatie op van gisten en bacteriën uit bier en van schimmels uit graan. Hiervoor gebruiken ze algemene en selectieve voedingsbodems en voeren ze op aseptische wijze entingen uit. Daarnaast bepalen ze het vochtgehalte in gerst en mout.

De tweede halve dag bestuderen de leerlingen de microbiologische resultaten van de eerste halve dag. Met behulp van een ElISA techniek onderzoeken de leerlingen ook graan op eventueel aanwezige mycotoxinen. Op school kunnen de geïsoleerde micro-organismen eventueel microscopisch bestudeerd worden aan de hand van verkregen richtlijnen bij de workshop.

Datum

na onderling overleg

Doelgroep

bij voorkeur leerlingen uit wetenschappelijke richtingen met praktische ervaring

Maximaal aantal leerlingen

15


Materiaal

labjas en metalen spatels meebrengen (indien mogelijk). Nota’s bij de workshop vooraf te verkrijgen op aanvraag.


Duur

twee halve dagen van 3 uur, tussentijd minimaal 3 dagen en maximaal 1 week


Locatie

campus Schoonmeersen Gent


Kostprijs

door de hoge kostprijs van de verbruiksgoederen wordt er een tussenkomst van 5 euro per leerling aangerekend