Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 20 01
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

DOORSTROOM NAAR DE ARBEIDSMARKT

Sommige studenten met een functiebeperking voelen zich onzeker als ze na hun opleiding op de arbeidsmarkt komen. Dat is echter nergens voor nodig. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste werkgevers openstaan voor werknemers met een functiebeperking. Denk dus zeker niet dat er geen plek voor jou is op de arbeidsmarkt!

Om je alvast op weg te helpen zetten we hier enkele tips op een rijtje:

  • De meeste werkgevers vinden openheid over je functiebeperking belangrijk. Het is dan ook aan te raden om zo vroeg mogelijk in de sollicitatieprocedure aan te geven dat je een functiebeperking hebt.
  • Ga bij jezelf na welke invloed je functiebeperking heeft op je werk. Wat zijn de mogelijke knelpunten en wat zijn mogelijke oplossingen?
  • Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met het bedrijf. In de meeste vacatures staat een contactpersoon vermeldt.
  • Zowel tijdens de sollicitatie als tijdens je werk heb je recht op redelijke aanpassingen. Voor meer informatie kan je surfen naar de website van GRIP.
  • Gebruik je stage als een springplank naar werk! Het is de ideale manier om aan te tonen dat je functiebeperking je niet in de weg staat om goed werk te leveren.

Wil je graag meer lezen over solliciteren en de zoektocht naar een geschikte job, raadpleeg dan de brochure ´OP-stap naar werk´ (pdf - 3,90 MB) van het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO).

 

 

Computers

 

Interessante links

Er zijn verschillende diensten die je informatie kunnen verstrekken en die kunnen helpen in je zoektocht naar een geschikte job: