Foto Agenda

Agenda.

A

Updates accountancy-fiscaliteit: vennootschapsrecht (boekhoudrecht)

In samenwerking met de Vereniging van accountants, bedrijfsrevisoren, belastingconsulenten, boekhouders en fiscalisten (VABF-erkennings­nummer B0446/2016-01) organiseert HOGENT een reeks van navormingen rond accountancy-fiscaliteit.

24 oktober 2019 (18 - 21 uur)
Campus Schoonmeersen
International Café
Wil je volgend jaar naar het buitenland? Kom dan naar het Internationaal Café. Ontmoet studenten die al in het buitenland zijn geweest voor studie of stage. Verzamel informatie tijdens …
24 oktober (17 tot 20 uur)
Campus Schoonmeersen
Openlesdagen Aalst
Een goede manier om een toekomstige opleiding te kiezen, is gewoon komen proeven. Proeven van de leerstof, van de manier van lesgeven, van de sfeer op de campus. Gewoon een échte les …
Steeds langer zullen we leven... In de gloria?

Samen bijdragen aan de levenskwaliteit van personen met een verstandelijke beperking, ook wanneer ze ouder worden.

31 oktober 2019 (13.00 uur)
Zebrastraat, Gent
Infoavond wegwijs in het hoger onderwijs

Een goede studiekeuze is de basis van een succesvolle carrière in het hoger onderwijs. Vertrekkend vanuit onze dagelijkse ervaring brengen we jou en je ouders graag bij hoe je een goede studiekeuze maakt.

Vakdidactiek aardrijkskunde

Wil je graag je innoverende werkvormen gebruiken, maar weet je niet goed hoe? Weet je niet goed hoe je gemakkelijk kan differentiëren in de les aardrijkskunde? Wil je graag op virtuele excursie?

7 november (van 13.30 tot 16 uur)
Campus Ledeganck, Gent
E-QUAL training Personal Outcomes Scale (POS)

Dit instrument ontwikkeld in het kader van het Quality of Life gedachtengoed, geeft inzicht in de sterkere en zwakkere aspecten van de kwaliteit van bestaan van een persoon. We richten ons tijdens deze training meer specifiek naar ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Wil je het POS-instrument graag (beter) leren kennen of op termijn introduceren in de voorziening waar je werkt, dan kan je nu de POS-training volgen bij de specialisten van het expertisecentrum E-QUAL. (2 dagen)

7 en 21 november 2019 (9.30 uur)
De Wijnaert
Energiedeskundige Type A - verplichte permanente vorming

De aanwezigheden van de houders van een certificaat worden doorgegeven aan de energieprestatiedatabank van het VEA.

8 november en 9 december (13 - 19 uur)
Campus Schoonmeersen
Communicatie en teamgericht werken voor laboratoriumtechnologen

In deze vorming leer je over Transactionele Analyse, een communicatie- en persoonlijkheidsmodel waarmee we actief aan de slag gaan om je persoonlijk functioneren in een team een boost te geven.

8 november 2019 (9 tot 16.30 uur)
Campus Schoonmeersen (sporthal), Gent
De nieuwe Vlaamse woninghuur

Bij de Zesde Staatshervorming werd een belangrijk deel van de huurwetgeving geregionaliseerd, waaronder de huur van woningen. Voor het Vlaams gewest werd eind 2018 een eigen en volledig nieuwe regeling inzake Woninghuur uitgevaardigd.

Op deze studienamiddag worden het Vlaams Woninghuurdecreet (Decreet Vlaams Parlement van 9 november 2018) en al de uitvoeringsmaatregelen op een overzichtelijke, grondige en praktijkgerichte wijze besproken.

9 september en 11 september
Blankenberge en Rillaar