Facebook Pixel Bloedtransfusies multidisciplinair benaderd - Hogeschool Gent
Foto Bloedtransfusies multidisciplinair benaderd

Bloedtransfusies multidisciplinair benaderd.

B

Bloedtransfusies multidisciplinair benaderd.

Bloedtransfusies houden telkens weer risico’s in. Een multidisciplinaire samenwerking tussen de aanvragende arts, de verpleegkundige en de medisch laboratoriumtechnoloog is vereist om een optimale transfusie te waarborgen waarbij de veiligheid van de patiënt centraal staat.

Wat kom je te weten?

Specialisten uit verschillende disciplines geven je tijdens deze studienamiddag een blik op de diverse schakels in de keten:

 • de bloeddonatie
 • het gedoneerde bloed in het laboratorium
 • bedside control: wat is belangrijk aan het bed van de patiënt vlak voor, tijdens en na een bloedtransfusie
 • mogelijke transfusiereacties

Er staat je dus een kennisupdate over je eigen rol te wachten, maar je krijgt ook inzicht in de rol en taken van andere disciplines binnen de transfusieworkflow.

We laten zowel een verpleegkundige, een medisch laboratoriumtechnoloog als een klinisch bioloog aan het woord. Zij brengen jullie vanuit verschillende perspectieven een heel praktisch en geïntegreerd verhaal.

Beknopt programma

 • Inleiding bloed en bloedproducten
  Valerie Pede (AZ Sint-Elisabeth Zottegem)

 • Van bloeddonatie tot een bloedproduct
  dat vrijgegeven wordt voor transfusie

  Valerie Pede (klinisch bioloog, AZ Sint-Elisabeth Zottegem), Anneloes Vandenbussche (hoofd MLT, Rode Kruis Vlaanderen), Nancy Vermeersch (verpleegkundige, AZ Sint-Elisabeth Zottegem)

 • Vlak voor, tijdens en na een bloedtransfusie
  Valerie Pede , Anneloes Vandenbussche, Nancy Vermeersch

Lees meer

Koop je ticket online

Datum

dinsdag 16 maart 2021
13 tot 16.30 uur

OPGELET! Zowel de aanvankelijke datum (17.03.2020) van dit evenement als de tweede datum (12.05.2020) werden geannuleerd als preventieve maatregel tegen de verspreiding van het Coronavirus. Dit symposium stellen we een jaar uit. De nieuwe datum is dinsdag 16.03.2021. Meer info en adviezen over COVID 19 vind je op www.hogent.be/coronavirus en www.info-coronavirus.be.

Doelgroep

Laboratoriumtechnologen, verpleegkundigen, studenten biomedische wetenschappen en verpleegkunde en geïnteresseerden

Deelnamebewijs

Je ontvangt een aanwezigheidsattest.

Prijs

 • € 50: standaardticket
 • € 30: reductie voor leden BVLT,
  personeel EhB, personeel AUGent en UAB.
 • € 7,5: studenten
Personeelsleden van HOGENT hoeven niet zelf te betalen. Ben je geen lid van de organiserende vakgroep? De reductieprijs van 30 euro wordt intern verrekend aan je vakgroep/ dienst als je je vakgroep / dienst vermeldt en toestemming hebt van je vakgroepvoorzitter of leidinggevende.

Locatie

Campus Vesalius
Onthaal in lokaal 0.033
Keramiekstraat 80
9000 Gent

Inhoudelijke vragen:

filip.dumont@hogent.be

Groepstrainingen op aanvraag

Is een studiedag of training uit ons aanbod interessant voor je volledige team of alle medewerkers van je organisatie? Plan je deze training liever op een ander moment dat voor jullie beter past? Dan is een exclusieve groepstraining bij jou ter plaatse misschien beter geschikt. HOGENT biedt ook groepstrainingen onder de noemer dienstverlening. Onze experts stemmen dan hun aanbod af op je specifieke noden en cases.

Ook een training op maat kan. Ben je geïnteresseerd in of wens je meer informatie over wat allemaal kan? Mail naar expertise@hogent.be.


ANNULERING Bij het niet bereiken van een minimumaantal inschrijvingen, zal HOGENT zich genoodzaakt zien deze sessie te annuleren. Je zal daarvan per e-mail tijdig op de hoogte gebracht worden. Je inschrijvingssom storten we in dat geval terug. Zelf je ticket annuleren kan tot zeven dagen vooraf en alleen aan te vragen door in te loggen via je Eventbrite-ticketaccount onder de rubriek Tickets.