Facebook Pixel Coachingscafé: Deep Democracy als sleutel in een samenleving-in-transitie - Hogeschool Gent
Foto Coachingscafé: Deep Democracy als sleutel in een samenleving-in-transitie

Coachingscafés seizoen 2022-2023.

C

Coachingscafés seizoen 2022-2023.

Een ontmoetingsplaats voor coaches, supervisoren en teambegeleiders uit het werkveld en andere geïnteresseerden. De avonden bestaan uit een lezing over een bepaald thema rond supervisie en coaching in het brede sociaal-agogische werkveld.

Deelnemen is laagdrempelig en budgetvriendelijk. Je kan een ticket kopen per sessie of een combiticket voor alle sessies. Achteraf is er gelegenheid om andere professionals te ontmoeten in het KASKcafé.

Je bent telkens welkom vanaf 19.15 u, de sessie start om 19.30 u stipt en duurt tot 21.00u.

Koop je ticket online

Programma seizoen 2022-2023

Echt zijn, samenwerken en mee doen in je organisatie, geeft energie. Heel wat jobelementen koester je en zou je niet (meer) willen inruilen. In een werkjaar zijn er uiteraard ook belemmeringen die het je al eens lastig maken. Je veerkracht vergroten kan dan door in te zetten op zelfreflectie en het kiezen voor passende acties. Mild kijken naar je eigen functioneren (en dat van anderen) en begrijpen hoe je met minder moeite je impact kan laten toenemen is helpend. Kiezen voor authentieke (en vaak kleine volgende) stappen verruimt je blik en vergroot je werkplezier. In herkenbare kaders en met korte opdrachten wordt de inhoud van het boek ‘Je impact als leerkracht vergroten’ vertaald naar andere professionele contexten.

De woordspeling 'talentontwikkelleraar' onderstreept de verschillende contexten van Annick Jehaes. Als leerkracht zoekt ze naar en werkt ze met de talenten van vele jongeren. Als trainer en coach ondersteunt ze collega’s met het inzetten op eigen sterktes. Het zichtbaar maken van positieve eigenschappen in teams en het bieden van (h)erkenning, benoemen anderen als troeven in het samenwerken met Annick. Ze ontwikkelde mee de tool ‘Mijn Werkbalans’ en met haar uitgaves 'Veerkrachtig voor de klas’ en ‘Je impact als leerkracht vergroten’ is ze een graag geziene gast in Vlaamse scholen. www.talentontwikkelleraar.be

Op het eind van dit Coachingscafé ga je naar huis met een concreet actieplan voor je eigen positieve mindset én praktische inzichten voor een positieve sfeer in jouw organisatie. Daar zorgt Pim Vandijck voor. Hij vertelt onder meer over de kracht van positiviteit en de weerbaarheid tegen negativiteit. Over hoe je kan omgaan met tegenslag en stress en nog veel meer. Een inspirerend en praktisch Coachingscafé.

Pim Vandijck is initiatiefnemer van Positiviteit.be. Voordien was Pim HR verantwoordelijke in verschillende organisaties waaronder Atlas Copco en NMBS Logistics. info@positiviteit.be

Werk is voor velen onder ons één van de belangrijkste domeinen van ons leven. Je spendeert gemiddeld tweederde van je wakkere tijd op het werk, dus het kan maar beter niet tegen je goesting zijn. Daarbij wordt loopbaancoaching steeds populairder, mede dankzij de loopbaancheques van de Vlaamse overheid en de VDAB. Coaching over werkvragen gaat niet alleen over het vinden van een job, maar ook over het behouden van die job. Ervaar tijdens dit coachingscafé kort zelf wat loopbaancoaching juist is en wat het effectief maakt voor jou als individu of als organisatie.

Femke Dewulf is lector en coördinator van het postgraduaat HRM aan HOGENT. Daarnaast is ze zelfstandig loopbaancoach en coacht ze (jong) professionals in het (her)ontdekken van zichzelf en het verdiepen van hun eigen loopbaan.

Deep Democracy is een vernieuwende methode voor gedragen besluitvorming. De methode creëert ruimte voor alle perspectieven en lost tegenstellingen, spanningen en conflicten op.

De samenleving vandaag is in en sneltempo aan het kantelen. De uitdagingen en bedreigingen die aan de horizon verschijnen zijn existentieel en tegelijk ongrijpbaar. Mensen en organisaties proberen met de gangbare veranderlogica hierop in te spelen. Maar gaandeweg verliezen we meer en meer de strijd. Is er een andere mogelijkheid?

In deze keynote neemt Fanny je mee in het transitiedenken dat gestoeld is op nieuwe inzichten uit het kwantumdenken en oude wijsheden. Zij reiken ons een nieuwe taal aan om naar de realiteit vandaag te kijken. En om te herbronnen in onze eigen missie en intentie. Want we hebben iedereen nodig, iedereen kan een leider zijn die Liefde, Lef en Leren voorleeft en stimuleert. Drie belangrijke kwaliteiten, die we kunnen ontwikkelen onder andere met de methode Deep Democracy. Deze keynote biedt een perspectief dat bij tijden verwarrend is, misschien ook confronterend, innovatief en soms magisch en dat je achterlaat met actieve hoop.

Je komt meer te weten over Deep Democracy.

Fanny Matheusen is oprichter en bezieler van Goesthing bv en initiatiefneemster van HUMMUS, The Art of Deep Democracy. Ze is auteur van de boeken 'Rebelleren kan je leren', 'Van zondebok naar zebra' en 'Mijn held is een hulpverlener'.

Al meer dan 20 jaar lang verzorgt ze training en coaching. Ze volgde opleidingen in systemisch werken, coaching en bemiddeling, conflicthantering, deep democracy en transitiewerk.
Fanny Matheusen is practitioner, instructor en supervisor in de Deep Democracy Lewis-methode.

Doelgroep

Geïnteresseerden uit het brede sociaal-agogische werkveld.

Deelnamebewijs

Je ontvangt een aanwezigheidsattest.

Prijs

  • € 12: standaardticket per sessie
  • € 6: HOGENT-personeelsleden

Kom je met drie collega's van dezelfde organisatie? Gebruik de kortingscode '3plus1gratis' en je vierde collega kan gratis deelnemen. 

Locatie

Campus Bijloke
Louis Pasteurlaan 2
9000 Gent

kaart

Info

Voor inhoudelijke vragen kan je terecht bij christel.derijdt@hogent.be.

Voor praktische vragen kan je contact opnemen met celevents@hogent.be.

Check voor vragen rond betalingen, parkeren, attesten etc. ook even de FAQ onderaan de ticketpagina.

Groepstrainingen op aanvraag

Is een bepaalde studiedag of training uit ons aanbod interessant voor je volledige team of alle medewerkers van je organisatie? Plan je deze training liever op een ander moment dat voor jullie beter past? Dan is een exclusieve groepstraining bij jou ter plaatse misschien beter geschikt. Onze experts stemmen dan hun aanbod af op je specifieke noden en cases.

Ben je geïnteresseerd in of wens je meer informatie over wat allemaal op maat kan? Mail naar expertise@hogent.be.


ANNULERING Bij het niet bereiken van een minimumaantal inschrijvingen, zal HOGENT zich genoodzaakt zien deze sessie te annuleren. Je zal daarvan per e-mail tijdig op de hoogte gebracht worden. Je inschrijvingssom storten we in dat geval terug. Zelf je ticket annuleren kan tot zeven dagen vooraf en alleen aan te vragen door in te loggen via je Eventbrite-ticketaccount onder de rubriek Tickets.