Facebook Pixel Fiscale topics: patrimoniumvennootschap - Hogeschool Gent
Foto Fiscale topics: patrimoniumvennootschap

Fiscale topics.

F

Fiscale topics.

Op zoek naar waardevolle informatie rond verschillende fiscale topics? In deze 3 seminaries komen volgende onderwerpen aan bod: management­vennootschap, fiscale visitatie en patrimonium­vennootschap.

Programma

Je kan kiezen uit een van de sessies, of ze allemaal volgen. Je kan ervoor kiezen om de sessies fysiek of online bij te wonen. Geniet bovendien van 20% korting vanaf drie inschrijvingen (dit kunnen drie dezelfde seminaries zijn voor één bedrijf of een combinatie). 

Klaar om de geheimen van succesvolle managementvennootschappen te ontrafelen? Sluit je aan bij ons exclusieve seminarie, waar de fijne kneepjes van managementvennootschappen en hun interactie met de fiscus centraal staan. Leer hoe je de uitdagingen en kansen van managementvennootschappen kunt benutten. We bieden diepgaande inzichten in recente wetswijzigingen, rechtspraak, en praktische tips voor het optimaliseren van uw bedrijfsstructuur. Of je nu een ervaren bestuurder bent of net begint met een managementvennootschap, dit seminarie biedt waardevolle informatie voor iedereen.

Locatie: Campus Schoonmeersen B, lokaal B4.032 of online

Deze sessie belicht de wettelijke bepalingen en de reikwijdte van het fiscale visitatierecht. We verkennen de vitale aspecten van de wettelijke kaders, inclusief de rechten en plichten van belastingplichtigen en inspecteurs tijdens een fiscale visitatie. Leer over de rechten en plichten tijdens een fiscale controle, de nuances van zoekrecht, de implicaties van het nieuwe Wetboek invordering en strategieën voor het navigeren door belastingcontroles. Dit seminarie biedt je een gedetailleerd overzicht van de procedures en mogelijke valkuilen in het proces van belastingcontrole. Of je nu een professional bent of je bent gewoon geïnteresseerd in fiscale zaken, dit seminarie biedt waardevolle inzichten en praktische tips zodat je nog beter kan navigeren door de complexiteit van belastingcontroles.

Locatie: Campus Schoonmeersen B, lokaal B4.029 of online

Ontdek in dit boeiende seminarie de intrigerende wereld van patrimoniumvennootschappen. Dit seminarie, dat zich concentreert op de complexe maar essentiële aspecten van vastgoedfiscaliteit, is een must-see voor professionals in de vastgoed- en fiscale sector. Van de diepgaande analyse van de oprichtingskosten tot de kritische evaluatie van de voor- en nadelen, dit seminarie belicht elk facet van patrimoniumvennootschappen. Bovendien biedt het inzicht in de fiscale implicaties voor aandeelhouders en de uitdagingen bij de beëindiging van een vennootschap. Mis deze kans niet om je kennis te verrijken en voorop te blijven lopen in je vakgebied!

Locatie: Campus Schoonmeersen B, lokaal B4.032 of online

Creativiteit speelt een cruciale rol in het bevorderen van innovatie, het genereren van nieuwe ideeën en het vinden van originele oplossingen voor complexe problemen. Een kijk op de inhoud:

 • Wat is creativiteit? Hoe kunnen we creativiteit beter begrijpen, ontketenen en laten werken?
 • Wat is design thinking? Hoe kan design thinking jouw creatieve kracht ondersteunen?
 • Hoe laat je Innowiz als methodiek binnen design thinking volop renderen voor je toekomst?
 • Hoe faciliteer je een brainstorm?
 • Hoe haal je volop voordeel uit prototyping voor niet-ontwerpers?
 • Hoe leer je je idee pitchen?
 • Welke troeven biedt Growth hacking?

Integratie van alle vorige AI-tools en ook het trainen van een eigen model voor specifieke noden voor betere en vooral unieke resultaten. Dit vergt geen voorafgaande IT- of programmeerkennis: de integratie en modeltraining is laagdrempelig en vergt geen code.

Thierry Lauwers

Spreker

Thierry Lauwers, fiscaal advocaat

Certificaat

Je ontvangt een aanwezigheidsattest. Erkend vormingsoperator ITAA
(Institute for Tax Advisors and Accountants).

Contact

Graag meer informatie? Vragen of problemen? Contacteer Annemie Bouckaert.

   

  Inschrijven

  Registreer

  Let op: inschrijven kan tot één week voor de start van elke bijscholing.

   

  Doelgroep

  Professionals en studenten in de brede domeinen van accountancy en fiscaliteit.
   

  Wanneer?

  De 3 fiscale topics vinden plaats van februari 2024 tot mei 2024, telkens 's avonds, van 18 uur tot 21 uur.

  • Managementvennootschap: 
   26 februari 2024
  • Fiscale visitatie:
   6 maart 2024
  • Patrimoniumvennootschap:
   2 mei 2024
   

  Locatie

  HOGENT campus Schoonmeersen - gebouw B 
  V. Vaerwyckweg 1
  9000 Gent
  kaart

   

  Kostprijs

  • 130 euro per seminarie.
  • Een korting van 20% wordt toegekend vanaf 3 inschrijvingen (dit kunnen 3 dezelfde seminaries zijn voor één bedrijf of een combinatie). Deze korting wordt pas op de factuur verrekend. 

  Kmo-portefeuille

  Werk je in de privésector? Met deze subsidie recupereer je mogelijk een stuk van je inschrijvings­geld. Erkenningsnummer HOGENT - opleiding: DV.O101616

  Meer info over kmo-portefeuille

  logo kmo portefeuille


  Annuleringsvoorwaarden: de cursist of zijn werkgever kan de inschrijving annuleren, op voorwaarde dat de annulering schriftelijk of per mail gebeurt, en dit ten laatste tien werkdagen vóór aanvang van de cursus. Bij annulering dient er wel 50% van het inschrijvingsgeld betaald te worden. Annulatie minder dan tien werkdagen vóór aanvang van de cursus is niet mogelijk. De cursist kan zich wel laten vervangen door een collega, op voorwaarde van melding van de vervanging aan de organisatie. 

  Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

  bijscholingen

  Bekijk ons uitgebreid aanbod navormingen, studiedagen, bijscholingen of nascholingen, workshops, symposia en congressen. Dit zijn korte vormingen van een of meerdere dagen. Een ideale manier om je …

  Connect
  Blijf up-to-date over nieuws, onderzoek, bijscholingen en events met HOGENT Connect. Selecteer de thema's die jou interesseren.
  Accounting administration

  In de graduaats­opleiding accounting administration maak je kennis met alle facetten van boekhoudkundig en financieel werk. In dagonderwijs (2 jaar) of avond- en weekend­onderwijs …

  Gecertificeerd accountant

  Terwijl je stage loopt aan het ITAA (Institute for Tax Advisers and Accountants), stoomt deze opleiding je klaar voor het beroep van gecertificeerd accountant. Met vrijstellingen voor de …