Facebook Pixel Inclusiebeurs Iedereen inclusief - Hogeschool Gent
Foto Inclusiebeurs Iedereen inclusief

Inclusiebeurs Iedereen Inclusief.

I

Inclusiebeurs Iedereen Inclusief.

Tijdens de digitale inclusiebeurs op woensdag 6 oktober 2021 maak je kennis met een breed aanbod aan inclusieve praktijken in Vlaanderen en Brussel. Je ziet, hoort en beleeft er inclusie in al zijn vormen aan de hand van infosessies, workshops en impressies die inclusie in de kijker zetten.

Inclusie gaat over inzetten op het verbinden van mensen, over deelnemen, erbij horen en gemist worden. Personen met ondersteuningsnoden leven samen met de mensen rondom hen: familieleden, buren, vrienden, professionals … Dat is het centrale thema van deze inclusiebeurs.

Net als bij een fysieke beurs staat het belevingsaspect op deze digitale beurs centraal. De verschillende sessies dompelen je dan ook onder in verhalen, beelden, emoties, inzichten, ideeën en uitdagingen voor de toekomst.

 

Voor wie?

De beurs is toegankelijk voor iedereen, met en zonder beperking, die zich wil laten onderdompelen in verhalen, beelden en getuigenissen over inclusie.

Ook professionals uit diverse sectoren (o.a. kinderopvang, onderwijs, jeugdwerk, bedrijfsleven, begeleid wonen, werken,…) vinden er interessante informatie.

 

Kostprijs

Deelname is gratis

 

Digitaal platform

De digitale beurs wordt vormgegeven via MS Teams.

 

Programma

De beurs start om 9 uur en eindigt om 16 uur met een afsluitende informatiesessie over hoe ver we nu staan met inclusie in Vlaanderen en Brussel. Gedurende de dag vinden er meerdere sessies tegelijk plaats. Je bent vrij om deel te nemen aan één of meerdere sessies uit de vijf voorgestelde tijdsblokken.   

Kies je eigen programma!
Snuister doorheen het programma aan de hand van onderstaande domeinen, schrijf je in voor de sessies die jou interesseren en stel zo jouw programma op maat samen. 

Het programma bestaat uit infosessies, workshops en impressies. 

  • In een infosessie geeft de spreker op interactieve wijze uitgebreide informatie over een bepaald onderwerp. 
  • In een workshop wordt er nog meer actief samen aan de slag gegaan. De workshops zijn echte doe-sessies.  
  • Tijdens de impressies geven één of meer sprekers een korte inkijk in hun concrete praktijk, gevolgd door een gezamenlijk gesprek aan de hand van vragen uit het publiek.
 

Hulp nodig?

Stuur een mailtje naar nathalie.schepens@hogent.be

 

Inschrijven

De inschrijvingen zijn afgesloten. Heb je vragen over je inschrijving? Aarzel dan niet om nathalie.schepens@hogent.be te contacteren.

 

Partners

logo Vlaams Welzijnsverbond

De inclusiebeurs verloopt in samenwerking met het Vlaams Welzijnsverbond

Het programma is onderverdeeld in vijf thematische onderdelen of (levens)domeinen. Per domein worden gedurende de dag diverse infosessies, workshops en impressiesessies georganiseerd. Hieronder kan je doorklikken naar het programma van elk domein.