Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 20 01
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

WORKSHOPS INTRODUCTIEDAG

Workshops introductiedag nieuwe collega's

 
1. Onderwijs aan de HoGent is…

Wat vind jij belangrijk in onderwijs? Wat is kenmerkend aan het onderwijs van de HoGent? Met welke onderwijsvragen kan je terecht bij een onderwijsondersteuner?,… Ontdek in deze workshop de nieuwe onderwijsvisie van de HoGent, interessante onderwijstips en het ondersteuningsaanbod voor startende OP-leden.

 
 
2. Chamilo als elektronische leeromgeving

Een inleiding voor wie voor het eerst met Chamilo zal werken, een opfrissing voor wie er al vertrouwd mee is. Na de workshop kan je cursussen aanmaken, kopiëren en weet je hoe je Chamilo gebruikt als communicatietool met je studenten.

 
 
3. De HoGent BYB: van databanken tot multimediaondersteuning

De BYB biedt je, naast heel veel (digitale) informatie, ook inspiratie, een werkplek en ondersteuning bij informatievaardigheden en multimedia. In deze sessie hoor je alles over het aanbod en de diensten van de bibliotheek. Technische info over wifi, printen en ApolloX komt eveneens aan bod.

 
 
4. Veilig en gezond werken in een laboratorium of atelier

In een laboratorium of atelier worden we geconfronteerd met gezondheidsrisico’s zoals: chemische stoffen, werken met machines, werken op hoogte, …Hoe beheersen we deze risico’s voor onszelf en voor de studenten?

 
 
5. Een event of studiedag organiseren, hoe doe je dat eigenlijk?

Het succesvol organiseren van een event of studiedag voor je opleiding, vakgroep, dienst of directie, vraagt om een goede voorbereiding, een sterk organisatorisch vermogen en een goede dosis creativiteit. Hiervoor zijn de collega’s van cel events jouw partner. Tijdens deze workshop krijg je uitleg over hoe we je hierbij ondersteunen, met relevante praktijkvoorbeelden, handige checklists en tips & tricks. Zodat jij je volop op de inhoud kan focussen. Verder brengen we jou op de hoogte van al onze infomomenten.

 
 
6. Nexus Onderwijs en Onderzoek

Benieuwd naar het onderzoek aan de HoGent, wat de opportuniteiten zijn voor onderzoekers, docenten en studenten en wat de interactie met het onderwijs precies is? Kies dan voor deze sessie!