Lezing - Voedselverlies: het probleem in kaart gebracht

Lezing - Voedselverlies: het probleem in kaart gebracht.

Onderdeel van een reeks afzonderlijke lezingen rond misvattingen over voeding. Elke lezing heeft een ander thema. 

Voedsel produceren dat niemand ooit zal eten, terwijl onze aarde onder druk staat en honger de wereld niet uit is. Het lijkt te gek voor woorden, en toch gaat een derde van het voedsel dat we produceren effectief verloren. Dat is zo’n 1,4 miljard hectare landbouwgrond met een prijskaartje van 143 miljard euro. Deze voedselverliezen hebben kennelijk grote gevolgen voor de economie, ons milieu en de wereldwijde voedselproblematiek. Wie zit er achter deze verspilling, en zou het eventueel anders kunnen? Worden we allemaal fervente dumpsterdivers of kijken we beter nog een keer in ons eigen bord? Tijdens deze lezing behandelt Elke Markey de onmiskenbare feiten, de cijfers en de gevolgen. Ze eindigt met mogelijke oplossingen, op verschillende niveaus en een aantal tips en tricks. .

Inschrijven

 

Data en uur

Dinsdag 26 november 2019 van 19.00 uur tot 21.00 uur (aanmelden vanaf 18.30 uur)

Doelgroep

Studenten, leerkrachten binnen het vakgebied wetenschappen en/of voeding, diëtisten, professionals werkzaam in de voedingsindustrie

Spreker

Elke Markey

  • Communicatiemanager
  • FOODWIN

Prijs

Een lezing bijwonen kost €25. Voor studenten en medewerkers van EhB en HOGENT zijn de lezingen gratis. Studenten uit andere instellingen betalen €15. Voor leerkrachten wetenschappen/voeding en werknemers uit de voedingsindustrie (PC 118 en 220), wordt het inschrijvingsgeld betaald door Alimento.

Locatie

Campus Schoonmeersen
Gebouw D
Lokaal GSCHD.1.028
info bereikbaarheid

Partners

Deze lezingen zijn een initiatief van de Alliantie EhB - HOGENT.

logo