Facebook Pixel Slotdag Lokaal Brood - Hogeschool Gent
Foto Slotdag Lokaal Brood

Slotdag Lokaal Brood.

S

Slotdag Lokaal Brood.

Op 1 juni 2022 organiseert HOGENT de slotdag voor het PWO-project Lokaal Brood. Tijdens deze studiedag worden de do’s en don’ts voor een succesvolle opstart, uitbouw en bestendiging van een korte keten brood initiatief uit de doeken gedaan.

We gaan van start met de goede praktijken binnen de keten. Zowel teelt van lokale baktarwe als verwerkings- en verkooptechnieken van lokale bloem en broodproducten worden belicht. Daarnaast wordt het onderzoek naar succesfactoren en de toetsing in de praktijk besproken. Enkele deelnemers van de initiatieven zullen getuigen over hun ervaringen. Er wordt een korte keten lunch en slotdrink voorzien, tevens ideale netwerkmomenten!

Programma

  • 9.30 Ontvangst
  • 10.00 Introductie
  • 10.30 Teelt- en baktechnisch luik – goede praktijken en resultaten rassenonderzoek
  • 12.00 korte keten lunch
  • 13.00 Economisch luik – consumentenonderzoek, impact van het verhaal en goede praktijken
  • 14.00 Succesfactoren & ketenwerking
  • 15.00 Debat met deelnemers van initiatieven
  • 15.50 Slotbeschouwing
  • 16.00 Slotdrink & netwerkmoment

Inschrijven

 

Doelgroep

Landbouwers, warme bakkers of maalderijen die aan de slag willen gaan met lokaal geteelde baktarwe of hun netwerk willen uitbreiden.

 

Wanneer?

woensdag 1 juni 2022
10 tot 16 uur
welkom vanaf 9.30 uur

 

Locatie

HOGENT
Campus Melle
Brusselsesteenweg 161
Melle

 

Inschrijven.

Schrijf je in via de inschrijfknop en we verwelkomen je graag op de campus Melle.