Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

VAKDIDACTIEK AARDRIJKSKUNDE

Afbeelding Vakdidactiek aardrijkskunde

Vakdidactiek aardrijkskunde

donderdag 7 november 2019
13:30 – 16:30 u.

Wil je graag je innoverende werkvormen gebruiken, maar weet je niet goed hoe? Weet je niet goed hoe je gemakkelijk kan differentiëren in de les aardrijkskunde? Wil je graag op virtuele excursie? Dan is deze bijscholing voor jou. 

Tijdens deze namiddag wordt er met jouw specifieke vragen aan de slag gegaan! Je krijgt enkele goede praktijkvoorbeelden, die daarna samen met jou vertaald worden naar jouw specifieke context/vraag.Wil je actieve werkvormen ontwikkelen voor je bestaande cursus, breng dan gerust je lesmateriaal mee.


Heb je nog geen cursus, dan heb je ruimschoots de mogelijkheid om met ons de eerste aanzet hiervoor te ontwikkelen tijdens deze sessie.

Ook enkele studenten zullen je hierbij helpen onder begeleiding van de expert ter zake. De nieuwste innovatieve didactische werkvormen hebben zij heel fris in het geheugen. Ze zijn hierin ernstig getraind en hebben deze know how goed onder de knie. De kruisbestuiving met ervaren lesgevers die over praktijkervaring en - voorbeelden beschikken leverde in voorbije sessies in opdracht van de Pedagogische Begeleidingsdienst al verbluffende innovatieve resultaten op! 

Lesgever: (dr.) Els Sichien: lector, lerarenopleiding, HOGENT. Kruist er een opportuniteit tot vernieuwing haar pad, dan grijpt Els die kans. Ze maakt er een punt van ICT, te integreren in haar lessen en was dan ook een van de eersten om aan de kar van het STEM- onderwijs te trekken. Els schrijft momenteel mee aan een handboek vakdidactiek om zo haar jarenlange expertise te delen. De leerinhouden biedt ze graag aan via een contextgerichte aanpak, waar ze dan ook onderzoek naar uitvoert. Hiervoor is ze lid van verschillende visiegroepen en vakverenigingen. Momenteel verdiept Els zich met een onderzoeksproject in de effectiviteit van het inzetten van games in het onderwijs.
 

Koop je ticket online

Doelgroep
Leerkrachten eerste en tweede graad secundair

Deelnamebewijs

Je ontvangt een aanwezigheidsattest.

Prijs
  • € 60: standaardticket
  • € 50: reductieticket alumni
  • € 10: studenten
  • HOGENT-personeelsleden (personeelsleden van HOGENT hoeven niet zelf te betalen, de reductieprijs wordt intern verrekend aan je vakgroep als je je vakgroep of dienst vermeldt en toestemming hebt van je verantwoordelijke.)
Locatie

HOGENT Campus Ledeganck
Karel Lodewijk Ledeganckstraat 8
9000 Gent
 

Groepstrainingen op maat

Is een bepaalde studiedag of training uit ons aanbod interessant voor je volledige team of alle medewerkers van je school? Plan je deze training liever op een ander moment dat voor jullie beter past? Dan is een exclusieve groepstraining bij jou ter plaatse misschien beter geschikt. HOGENT biedt ook groepstrainingen onder de noemer dienstverlening. Onze experts stemmen dan hun aanbod af op je specifieke noden en cases.

Creëer gerust een training op maat. Ben je geïnteresseerd in of wens je meer informatie over wat allemaal op maat kan? Mail naar expertise@hogent.be.


ANNULERING Bij het niet bereiken van een minimumaantal inschrijvingen, zal HOGENT zich genoodzaakt zien deze sessie te annuleren. Je zal daarvan per e-mail tijdig op de hoogte gebracht worden. Je inschrijvingssom storten we in dat geval terug. Zelf je ticket annuleren kan tot zeven dagen vooraf en alleen aan te vragen door in te loggen via je Eventbrite-ticketaccount onder de rubriek Tickets.