Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

WERKVELDDAG ORTHOPEDAGOGIE

 

Teamwork makes the dream work

Graag nodigen we je uit op onze werkvelddag op 21 februari 2019 van 9.30 tot 15.30 uur. We kijken ernaar uit je te mogen verwelkomen! Deelname is gratis.

Lezingen

Hieronder vind je alvast meer info over de verschillende lezingen:

Ik ben overtuigd!

Deelname is gratis. Inschrijven kan via de onderstaande knop.

Inschrijven


Datum

Donderdag 21 februari
9.30 uur - 15.30 uur


Locatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent

Bereikbaarheid


Kom je met de wagen?

Om parkeerproblemen te vermijden, raden we aan met het openbaar vervoer te komen. De campus ligt op wandelafstand van het station Gent-Sint Pieters.

Kom je toch met de wagen, dan kan je terecht in de nabijgelegen parking van station Gent Sint-Pieters of gebruikmaken van de park-and-ride aan Flanders Expo.

De bus- en tramhalte bevindt zich aan de ingang van de campus. Verzorg je een gastcollege of breng je een werkbezoek aan HOGENT, dan kan je contactpersoon bij HOGENT een parkeerplaats voor je reserveren.

Meer info over parkeren

9.30 uur Onthaal
10 uur Verwelkoming
10.10 - 11 uur HOGENT en het werkveld
11.10 - 12 uur Hedendaagse autoriteit: verbindend gezag,
waakzaam zorgen en samen construeren
Sven Bussens
12.10 - 13 uur Vermaatschappelijking van de zorg
en de betekenis hiervan voor de hulpverlener
Stefaan De Smet en Jürgen Magerman
13 - 14 uur Broodjeslunch
14 - 15.30 uur Expertisemarkt

Inschrijven

Heb je nog een (praktische) vraag?

Onze collega Chris De Rijdt helpt je graag verder.
Neem dus gerust contact op via christel.derijdt@hogent.be.

 

Sprekers

Sven Bussens heeft twintig jaar klinische praktijkervaring in het werken met kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten en andere betrokken actoren. Bijzondere jeugdzorg, residentieële settings en dagcentrum werk. Individueel en in groep. Gezinsbegeleider en schoolbegeleider.

Sven is tien jaar actief als stagebegeleider en lesgever in de opleidingsonderdelen gezinsondersteuning en coachen in HOGENT. Sven heeft verschillende workshops en een opleiding in de Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet bij verschillende grondleggers zoals Haim Omer, Idan Amiel, Peter Jakob en hun teams gevolgd. Sven combineert ook het concept van de Nieuwe Autoriteit met het Oplossingsgerichte Metamodel. Een krachtige combinatie met mogelijkheden. 

Sven begeeft zich in het werkveld van de jeugdzorg, onderwijs, kinderopvang, jeugdwerk en preventieve gezinsondersteuning. Construeren met wat zich aandient, verhalen op maat, creativiteit, plezier en nuttig gebruik maken van de voortdurende veranderingen.

Stefaan De Smet studeerde in 1993 af als gegradueerde in de psychiatrische verpleegkunde in Sint-Geertruid in Gent. Hij werkte als psychiatrische verpleegkundige (1993 – 1999) voornamelijk in Clinique Sans Souci in Jette en behaalde het diploma van licentiaat in de gerontologie aan de Vrije Universiteit Brussel in 1996. In 2017 behaalde hij zijn doctoraatstitel over de kwaliteit van leven van oudere plegers van misdrijven (VUB-UGent).​

In 1999 werd hij tewerkgesteld als lector in de opleiding verpleegkunde van HOGENT, waar hij de afstudeerrichting psychiatrische verpleegkunde heropstartte. Daarnaast werd hij verantwoordelijk voor de begeleiding van studenten die een buitenlandse stage verpleegkunde deden en participeerde hij in verschillende internationale onderwijsprojecten en congressen. Van 2008 tot 2011 was hij copromotor van een onderzoeksproject over de behandeling van geïnterneerden (orthopedagogie en verpleegkunde).

Hij was betrokken in een Europees COST-project over de zorg aan langdurig forensische psychiatrische patiënten, participeert in de permanente vorming forensische gedragswetenschappen, UGent en is lid van het team van de Belgian Ageing Studies (VUB) en E-Qual (HOGENT).

Hij heeft meerdere bijdragen geleverd aan handboeken, congressen, en projecten. Op dit moment is hij promotor van het onderzoek: 'Vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg: competenties van zorgprofessionals in transitie' en copromotor van het project '(Multi)functioneel groen voor de zorgsector: ontwerp, aanleg en beheer van biodiverse restoratieve zorgtuinen'.

Jürgen Magerman is master in de verpleegkunde en de vroedkunde en sinds 2017 als voltijdse onderzoeker verbonden aan het expertisecentrum E-Qual. Zijn onderzoeksopdracht omvat medewerking aan een PWO-project rond het in kaart brengen van de competenties van hulpverleners binnen de vermaatschappelijking van zorg. 

​Jürgen werkt sinds 1998 op een afdeling verslavingszorg binnen P.C. Dr. Guislain, waar hij de laatste jaren naast afdelingshoofd ook coördinator was van een proefproject rond intensive case management. Zijn bijzondere interesse en expertise situeert zich dan ook binnen het gebied van (alcohol)verslaving en vermaatschappelijking van zorg. Hiernaast is Jürgen ook actief als vrijwillig medewerker aan het Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde aan Universiteit Gent.