Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

NIEUWIGHEDEN IN DE COMMUNICATIE

Afbeelding Nieuwigheden in de communicatie

Communicatie vanuit de HoGent

De nieuwe facultaire organisatie en werking moeten onder andere bijdragen tot het versterken van de gemeenschappelijke identiteit van de HoGent in het algemeen en de specificiteit van de opleidingen in het bijzonder.

Voor de communicatie kan hieruit worden afgeleid dat er zo veel mogelijk ofwel vanuit de instelling ofwel vanuit de opleiding wordt gecommuniceerd. De term ‘faculteit’ en alles wat ermee verband houdt, wordt alleen gebruikt wanneer differentiatie absoluut noodzakelijk is.

De oude term 'departement' en alle verwante termen worden overigens uitsluitend nog gebruikt in formele, interne documenten (i.e. bestuursbeslissingen). In elke andere vorm van communicatie (website, naamkaartjes, briefpapier, e-mailhandtekeningen, enz.), wordt dit niet meer gebruikt.

E-mailhandtekening

De HoGent voerde twee jaar geleden een officiële e-mailhandtekening in. Maar daar kwam vaak de kritiek op dat die niet bruikbaar was via de webservice Zimbra (eos.hogent.be of iris.hogent.be). Daarom werd daarvoor nu een aangepaste e-mailhandtekening gemaakt.

De huidige e-mailhandtekening met de blauwe balk blijft bestaan voor de personeelsleden die Microsoft Outlook gebruiken. Collega’s die e-mailen via iris.hogent.be of eos.hogent.be, kunnen gebruikmaken van onderstaande handtekening in lettertype Arial op lettergrootte 10:

Vergeet zeker niet de e-mailhandtekening aan te passen conform de nieuwe organisatiestructuur van de HoGent.

Huisstijl

Het officiële logo kan altijd in de verschillende bestandsformaten en uitvoeringen gedownload worden via de website van de HoGent. Oude of vervormde logo’s mogen nergens gebruikt worden en moeten door het juiste logo worden vervangen.

Alle Office-sjablonen werden aangepast aan de nieuwe structuur en zijn te downloaden via het intranet (druk op de rode knop ‘Huisstijl’). Er is een briefpapiersjabloon per campus.

Websites

De website van de HoGent is intussen volledig vernieuwd. Ook de facultaire websites zullen in dezelfde lijn vernieuwd worden. In afwachting daarvan is het wel belangrijk dat alle verwijzingen naar de oude departementen van die websites gehaald worden, om bezoekers niet te verwarren. In een daaropvolgende fase wordt ook het intranet aan deze lay-out aangepast.