Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

STAGES STAD GENT

Stad biedt Gentse studenten de mogelijkheid tot digitaal aanvragen van stage.

Kandidaat-stagiairs kunnen zich via de website www.gent.be/stages inschrijven voor een stage bij de Stad Gent. De webpagina zet het diverse en ruime stageaanbod van de Stad Gent in de kijker. Een stagedatabank leest het profiel van de kandidaat en maakt de perfecte match met de stagevacatures bij de stad Gent. Snel en efficiënt instappen dus. Iedereen is welkom in een boeiende organisatie die alle ruimte geeft om praktijkervaring op te doen.

67.000 studenten geven Gent een bruisend karakter. Velen blijven na hun opleiding ‘plakken’ in Gent. Maar ze kennen niet altijd de stad Gent als stageplaats en werkgever. Via een stage kunnen ze kennismaken met de boeiende stadsorganisatie. De stad Gent biedt jaarlijks honderden stageplaatsen aan, van bachelor tot master na master, verspreid over meer dan zestig stadsdiensten. De student kan enkele dagen, weken of maanden stage lopen, een werkervaring opdoen of een project uitvoeren in het kader van een eindwerk of scriptie.

Stagemogelijkheden

Geen maatschappelijk domein is de stad Gent vreemd en dus biedt de stad Gent een uitermate gevarieerd stageaanbod aan. Mobiliteit, gezonde leefomgeving of groen, communicatie of HR, veiligheid of cultuur. Wetgeving, economie of financiën, facility management, sport of toerisme. Helpen om een bewonersavond te organiseren, juridisch advies verlenen, nieuwe medewerkers selecteren of begeleiden, evenementen coördineren, kinderen begeleiden, ouderen verzorgen, het groenbestand onderhouden. Er is keuze troef.