Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

BEWEGEN WERKT ZOEKT NIEUWE NAAM

Iedereen kent ondertussen de werkgroep Bewegen Werkt van o.a. het tienduizendstappenplan. Deze werkgroep past in een beleid dat de HoGent voert inzake gezondheidsbevordering van haar medewerkers en hun welzijn in het algemeen. Een gezondheidsbeleid is meer dan bewegen alleen.

Gezondheid is een ruim begrip en er is een duidelijke wisselwerking tussen gezondheid en werk. Niet alleen de afwezigheid van ziekte maar ook de mentale gezondheid en de sociale relaties van medewerkers dragen bij tot gezondheid en welzijn op het werk. Gezondheid en welzijn zijn geen doel op zich, maar creëren wel mogelijkheden voor medewerkers om zich te ontplooien en zo een bijdrage te leveren tot een hogere kwaliteit van leven op het werk.

Naast sensibilisatie en acties om meer beweging te promoten wil de werkgroep ook inzetten op sensibilisering en acties om evenwichtige voeding, een gezonde levensstijl en je fit voelen in je hoofd te bevorderen. En net daarom zoekt de werkgroep, die ondertussen is uitgebreid, naar een nieuwe naam die staat voor deze drie thema’s:

  • Beweging
  • Evenwichtige voeding, gezonde levensstijl
  • Geestelijke gezondheid

Als de naam vlot in de mond ligt, zowel voor interne als externe communicatie kan worden gebruikt en garant kan staan voor een campagnebeeld, dan zijn we al heel tevreden. Heb jij een idee, help ons dan en stuur je idee voor 20 maart naar communicatie@hogent.be met als onderwerp 'Bewegen werkt'. De bedenker van het beste idee wint een fleece van de HoGent.