Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

OPROEP OM STAMCELDONOR TE WORDEN

Beste collega's,

Graag jullie aandacht voor een oproep die mensenlevens kan redden.

Een dicht familielid van een lesgever verbonden aan de HoGent werd op 9 januari getroffen door acute leukemie. Dit is een zeer ernstige vorm van bloedkanker. Ze is volop aan het vechten tegen deze ziekte! Maar er kan een dag komen dat ze een stamceldonor nodig heeft om te kunnen genezen. De zoektocht naar een donor is niet eenvoudig: er is 1 kans op 50.000 dat er een geschikte donor gevonden wordt. Hoe meer donoren, hoe meer kans dat er een gepaste donor voor haar gevonden wordt.

Vandaar mijn oproep aan jullie om zich als kandidaat-donor te melden. De procedure is eenvoudig en vraagt alleen wat goede wil en een beetje van jullie kostbare tijd. Het is een moeder van drie jonge kindjes en een zeer levenslustige vrouw, die onze steun goed kan gebruiken.

Ieder gezond individu tussen 18 en 50 jaar komt in aanmerking voor donatie, maar in dit geval wordt er vooral gezocht naar vrouwen die nog niet zwanger zijn geweest. Wie zich als kandidaat wil opgeven, kan dat doen via www.stamceldonor.be en daar klikken op stamceldonatie. In het hartje onderaan rechts kan je je registreren. Kies een donorcentrum het dichtst bij jou in de buurt en vul het formulier in.

Nadat je jouw gegevens verzonden hebt, zal het centrum contact opnemen om een afspraak te maken op een tijdstip dat voor jou het beste past. In het centrum zal een bloedafname gebeuren. Dan worden jouw gegevens opgenomen in de donorenbank. Mocht er ooit iemand zijn die een donor nodig heeft en jouw weefseltype stemt overeen, dan zal er contact opgenomen worden voor een feitelijke donatie.

Ik hoop met heel mijn hart dat ik jullie kan overtuigen om donor te worden en zo mensen met leukemie meer kansen te bieden. 

Deze informatie mogen jullie vast en zeker doorsturen naar de mensen uit jullie eigen omgeving. Misschien zitten er in jullie mailbestand ook mensen met het hart op de juiste plaats.

Zeer hartelijk dank voor jullie hulp!

Kristof Uvijn