online versie

Hoofdafbeelding HoGent-nieuwsbrief
 • onderwijs >>
 • onderzoek >>
 • studenten >>
 • nieuws & agenda >>
 • prijzen & awards>>
 
onderwijs
Overzicht
 • KESS Een netwerk van hogescholen en werkgeversorganisaties in Vlaanderen en Noord-Frankrijk heeft een nieuwe website gelanceerd waarop studenten en bedrijven uit Vlaanderen en Noord-Frankrijk zich kunnen inschrijven om een stageplaats of stagiair te zoeken over de landsgrens heen. Het principe is eenvoudig. Vlaamse studenten kunnen stage lopen in Noord-Frankrijk, Franse studenten komen op hun beurt terecht bij bedrijven in Vlaanderen.
   
 • EUEN Dit Europese proefproject werd opgericht om links tussen ondernemende onderwijsinstellingen en bedrijven te promoten en te verstevigen. Het project zal minimaal 200 studenten en 50 bedrijven met elkaar laten samenwerken. De HoGent wil als partner in dit project strategische samenwerkingen aangaan met bedrijven en deze verzilveren via de inzet van studenten uit verschillende disciplines.
onderzoek
 • Poëtische machine Jerry Galle (School of Arts Gent) heeft zijn onderzoek 'Poëtische machine' afgerond. Dit is het allereerste doctoraat in de kunsten dat in Gent is uitgereikt. Het onderzoek vormt het eerste van een reeks onderzoeksprojecten, gericht op een doctoraat in de kunsten, die binnenkort zullen worden afgerond aan de HoGent.

  De titel van het onderzoeksproject behelst een opzettelijke innerlijke tegenspraak. Een machine kan immers per definitie geen ‘poëtische’ artefacten voortbrengen, net zomin als kunstwerken machines kunnen scheppen, tenzij we de processen van de verbeelding zelf als machinale werkingen opvatten. Het is binnen dit spanningsveld van het machinale en het poëtische in de verbeelding dat Galle verschillende artistieke mogelijkheden opgezocht heeft.
Overzicht
studentenaangelegenheden
overzicht
 • Topsport Lara Scholier (bachelorstudente handelswetenschappen) is met haar twee partners tweede geworden op het WK acroturnen in Orlando. Lees het interview dat eerder al in de faculteitskrant BEHA-INFO verschenen is of bekijk het YouTube-filmpje van haar prestatie.
nieuws & agenda
overzicht
prijzen & awards
 • OBK Young Potential Award Acht studententeams van de HoGent stelden hun businessplan voor aan een professionele jury. De hoofdprijs ging naar het bio-ecologische bedrijf StroBuro. Het was een spannende avond voor de studenten, hun familie en vrienden, de ondernemers en juryleden. Ook de ‘Fil rouge ondernemersprijs 2012’ werd uitgereikt aan de beste ondernemer.
Hogeschool Gent - Dienst Communicatie