online versie

Hoofdafbeelding HoGent-nieuwsbrief
 • onderwijs >>
 • onderzoek >>
 • studenten >>
 • nieuws & agenda >>
 • prijzen & awards>>
 • miscellania etceteria >>
 
onderwijs
Overzicht
 • KESS Een netwerk van hogescholen en werkgeversorganisaties in Vlaanderen en Noord-Frankrijk heeft een nieuwe website gelanceerd waarop studenten en bedrijven uit Vlaanderen en Noord-Frankrijk zich kunnen inschrijven om een stageplaats of stagiair te zoeken over de landsgrens heen. Het principe is eenvoudig. Vlaamse studenten kunnen stage lopen in Noord-Frankrijk, Franse studenten komen op hun beurt terecht bij bedrijven in Vlaanderen.
   
 • EUEN Dit Europese proefproject werd opgericht om links tussen ondernemende onderwijsinstellingen en bedrijven te promoten en te verstevigen. Het project zal minimaal 200 studenten en 50 bedrijven met elkaar laten samenwerken. De HoGent wil als partner in dit project strategische samenwerkingen aangaan met bedrijven en deze verzilveren via de inzet van studenten uit verschillende disciplines.
onderzoek
 • Poëtische machine Jerry Galle (School of Arts Gent) heeft zijn onderzoek 'Poëtische machine' afgerond. Dit is het allereerste doctoraat in de kunsten dat in Gent is uitgereikt. Het onderzoek vormt het eerste van een reeks onderzoeksprojecten, gericht op een doctoraat in de kunsten, die binnenkort zullen worden afgerond aan de HoGent.

  De titel van het onderzoeksproject behelst een opzettelijke innerlijke tegenspraak. Een machine kan immers per definitie geen ‘poëtische’ artefacten voortbrengen, net zomin als kunstwerken machines kunnen scheppen, tenzij we de processen van de verbeelding zelf als machinale werkingen opvatten. Het is binnen dit spanningsveld van het machinale en het poëtische in de verbeelding dat Galle verschillende artistieke mogelijkheden opgezocht heeft.
Overzicht
studentenaangelegenheden
overzicht
 • Cultuurcheques Heb je nog tips nodig om je cultuurcheques op te doen? Klik dan op de titel! Koop je cheques aan de kassa van je studentenresto of cafetaria.
   
 • Topsport Lara Scholier (bachelorstudente handelswetenschappen) is met haar twee partners tweede geworden op het WK acroturnen in Orlando. Lees het interview dat eerder al in de faculteitskrant BEHA-INFO verschenen is of bekijk het YouTube-filmpje van haar prestatie.
   
 • Gouden computertips Studentenmagazine Box verzamelde acht tips die iedere student kan gebruiken als hij een eindwerk, verslag, … moet maken. De tips zijn voor Word 2007, maar kunnen bijna allemaal gebruikt worden voor andere versies.
nieuws & agenda
overzicht
prijzen & awards
 • HoGent Morning Call Stem op jouw favoriete nummers van dit moment en misschien word jij binnenkort wakker met je lievelingsnummer op Urgent.fm (elke donderdag van 9 tot 10 uur op 105.3FM of via stream). In een van de voorbije afleveringen kon je al talent van de HoGent aan het werk horen: No Man's Show.
   
  Uit de trouwe deelnemers wordt op het einde van het academiejaar een hoofdwinnaar geloot: in samenwerking met Airstop mag één deelnemer meedoen met het Jobstop-project, dat vrijwilligersbelevenissen en reisbelevenissen in het buitenland combineert.
   
 • OBK Young Potential Award Acht studententeams van de HoGent stelden hun businessplan voor aan een professionele jury. De hoofdprijs ging naar het bio-ecologische bedrijf StroBuro. Het was een spannende avond voor de studenten, hun familie en vrienden, de ondernemers en juryleden. Ook de ‘Fil rouge ondernemersprijs 2012’ werd uitgereikt aan de beste ondernemer.
HoGent Morning Call
miscellania etceteria
 • Gent is een echte studentenstad, maar eigenlijk weten we weinig over de mobiliteit van studenten. Om daar een beter zicht op te krijgen, hebben de stad Gent en haar partners een enquête opgesteld. Vul ze in en maak kans op een van de vele prijzen.
 • Op zaterdag 12 mei en 8 september 2012 organiseert de stad Gent van 9 tot 12 uur een markt voor tweedehandsfietsen op het Woodrow Wilsonplein (Gent-Zuid). Je kan er fietsen kopen, verkopen of omruilen. En je kan hem ook meteen gratis laten registreren. Alle info via gentfietst.be.
Hogeschool Gent - Dienst Communicatie