Headliners

Opening academiejaar Op 26 september werd het academiejaar aan de HoGent plechtig geopend. Geniet na met een fotoreportage, beeldverslag en een overzicht van de speeches.


Onderwijs

Start.hogent.be De HoGent wil alle instromende studenten in optimale startpositie brengen. Bij de start van het academiejaar kunnen studenten via digitale zelftests hun startcompetenties in kaart brengen. Na het invullen ervan krijgen ze onmiddellijk een persoonlijk feedbackrapport met daarin hun sterktes en werkpunten en een overzicht van de verschillende ondersteunings­mogelijkheden op hun maat.

Studium Generale Op 10 oktober gaat de HoGent van start met een nieuwe lezingenreeks Studium Generale. Studium Generale is het open forum van de HoGent voor reflectie en debat over maatschappij, kunst, cultuur en wetenschap. Sprekers met uiteenlopende achtergrond maken een kritische beschouwing over het begrip normaliteit: wat is normaal/abnormaal en hoe is die tweedeling aan de orde in de maatschappij, in de kunsten en in de wetenschap? De openingslezing wordt op 10 oktober gehouden door beeldend kunstenares en schrijfster Charlotte Mutsaers.


Nieuws & agenda

26.09 | Fotoreportage opening academiejaar
10.10 | Studium Generale
10.10 | Student Ghentrepreneur
25.10 | Ondernemen in Vlaanderen
09.11 | Studiedag ecologische voetafdruk


Ondernemen

Student Ghentrepreneur Wist je dat ondernemende studenten een eigen statuut kunnen aanvragen? En dat ze ook verschillende diensten aangeboden krijgen, onder andere advies, begeleiding en infrastructuur? Durf Ondernemen, Centrum voor Ondernemen, Accio en IBBT organiseren een infoavond rond het student-ondernemersstatuut op 10 oktober vanaf 19 uur in auditorium D van de UGent (Plateaustraat 22 in Gent).


Prijzen & awards

Neem me mee Rudy Schellaert (faculteit Mens en Welzijn) is met 'Neem me mee' genomineerd voor de Bronzen Uil voor de beste debuutroman.


Campusnieuws

Lanceringsactie nieuw logo Op 26 september werd het nieuwe logo officieel gelanceerd en dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Bekijk de fotoreportage.

Campus Schoonmeersen Tot en met 31 oktober rijden er geen trams meer van het Sint-Pietersstation naar Flanders Expo. Je kan dus niet meer met de tram van het station naar de campus Schoonmeersen rijden. Je kan wel de pendelbus lijn 1 nemen of bus 48, 49, 70, 71, 72, 76, 77 of 78. Of je kan ook te voet gaan natuurlijk. De campus is ongeveer 5 minuten wandelen van het station.


Miscellania etceteria

  • Tumult.fm is het nieuwe mediaplatform van cultuur- en onderwijspartners in de stad Gent. Met TUMULT.FM wordt niet alleen de cultuurberichtgeving verbreed, maar zullen ook wervende acties worden aangeboden. Alle info vind je op www.tumult.fm.
     
  • De internationale studentenorganisatie Aiesec organiseert op 10 oktober om 19 uur een inforeceptie in studentenhuis Therminal (Hoveniersberg 24) om studenten op de hoogte te brengen van haar verschillende doelstellingen.
     
  • Met de campagne Hands Up for Girls wil Plan België het grote publiek en de Belgische overheid aanmoedigen om meisjes in het Zuiden te helpen om de armoedespiraal te doorbreken. Wil jij ook een signaal geven? Klik dan op de bovenstaande link voor meer info.
 
HoGent - Dienst Communicatie