Headliners

Strategisch plan 2012-2017 De raad van bestuur van de HoGent heeft het Strategisch Plan 2012-2017 goedgekeurd. Daarin worden de beleidslijnen van de hogeschool voor de komende jaren vastgelegd.


Onderzoek

Vlaanderen in de buitenlandse pers Op donderdag 29 november stelt de faculteit Toegepaste Taalkunde van de HoGent de resultaten van haar onderzoeksproject ‘Vlaanderen in de buitenlandse pers’ voor. Deze voorstelling gaat gepaard met de documentaire ‘Has Belgium got news for you?’.


Nieuws & agenda

Agenda
15.10 | Prinselijk bezoek Istanboel
07.11 | Studium Generale - Dirk De Wachter
20.11 | Studium Generale - Jean-Pascal van Ypersele
27.11 | Symfonieorkest 3 conservatoria
29.11 | 25 jaar personeelswerk
29.11 | Vlaanderen in de buitenlandse pers
04.12 | Studium Generale - Maartje Schermer vs. Piet Hoebeke


Gezondheid

Gezond Bezig Vorig academiejaar focuste het gezondheidsbeleid van de HoGent op Bewegen Werkt. Het tienduizendstappenplan zit bij veel personeelsleden nog vers in het geheugen. Ook dit jaar wordt er actief ingezet op gezondheid, dit jaar met een nadruk op Gezond Bezig!


Prijzen & awards

Bib Web Awards De bibliotheekwebsite is genomineerd voor de Bib Web Awards in de categorie E-talage en zowel BYB Lerarenopleiding als BYB Schoonmeersen werden genomineerd in de categorie Schools & Tools, voor het gebruik van sociale media door de bib. Wie stemt, maakt kans op een boekenbon ter waarde van 20 euro.

Vlaamse Scriptieprijs De longlist van de Vlaamse scriptieprijs is een feit. Onder de tien genomineerden zit ook een scriptie van de HoGent: Realisatie Energy V, energiezuinige prototypewagen van Michel Remon en Gery Fossaert (industriële wetenschappen).


Miscellania etceteria

  • In de aanloop naar Dikketruiendag 2013 – op 20 februari – daagt Ecocampus studenten uit om tijdens het eerste semester van dit academiejaar een doe-het-zelfidee te bedenken én uit te werken dat op zijn eigen manier bijdraagt tot CO2-reductie. Inschrijven kan nog tot 18 november via www.dikketruiendag.be.
     
  • Op vrijdag 23 november om 20 uur wordt de Korczakprijs uitgereikt in de Miryzaal van de HoGent (Hoogpoort 64). De vzw Janusz Korczak Vlaanderen vzw reikt in samenwerking met de Poolse ambassade een prijs uit aan een school of sociaal-culturele organisatie die een vernieuwend project uitwerkt om gelijke kansen te realiseren.
     
  • Elk jaar vallen er dodelijke CO-slachtoffers, van wie de grote meerderheid jonger is dan 40. Om studenten te sensibiliseren over de gevaren van CO-vergiftiging, wordt er van 5 tot 12 november een tentoonstelling georganiseerd op de campus Schoonmeersen (inkomhal gebouw B).
 
HoGent - Dienst Communicatie