Onderzoek

Doctoraatsverdedigingen Sinds november kan je op de HoGent-website een overzicht raadplegen van komende en afgelopen doctoraatsverdedigingen.


Studenten

Box Boxmagazine, het studentenblad van de HoGent, heet vanaf nu Boxmagazine.be! Surf naar de nieuwe website en ontdek alle nieuwtjes en interessante artikels over de HoGent en het prachtige Gent. Je kan er info vinden over participeren binnen de HoGent, interviews met boeiende koppen, ludieke columns, handige reviews van cafés en sinds dit academiejaar gaan we op bezoek bij allerlei minder bekende sportverenigingen in Gent.

HoGent Morning Call in nieuw jasje Komt dat horen! HoGent Morning Call, het wekelijkse radioprogramma van de HoGent in samenwerking met Urgent.fm, zit in ’ t nieuw. Helaas moeten we afscheid nemen van presentatrice Mieke, maar er is meteen al een waardige vervangster! De nieuwe stem valt vanaf donderdag 6 december te beluisteren bij Urgent.fm. 


Nieuws & agenda

00.12 | Mindule Ya Congo
06.12 | Turkse muziek en taal
07.12 | 125 jaar onderzoek naar bierbrouwen
12.12 | Kerstmarkt
14.12 | Studiedag 'Is de wereld om zeep?'
18.12 | Navorming landmeter-expert
10.01 | Agro- en biotechnologie op Agriflanders
20.02 | Studium Generale met Kristien Hemmerechts


Prijzen & awards

Vlaamse Scriptieprijs De shortlist van de Vlaamse Scriptieprijs 2012 is bekend. En er zitten ook oud-studenten van de HoGent bij: Michel Remon en Gert Fossaert ontwierpen een energiezuinige elektrische wagen die met het equivalent van 1 liter benzine maar liefst 2655 km rijdt, de Energy V.

Bib Web Awards De uitreiking van de Bib Web Awards nadert. De HoGent is genomineerd in twee categorieën: Schools & Tools en E-talage. Op 10 december komen we te weten of we ook gewonnen hebben.


Campusnieuws

Kerstmarkt Op 12 december tussen 11 en 16.30 uur organiseert de Hogeschool Gent Studentenraad een kerstmarkt op de campus Schoonmeersen (foyer gebouw B). De opbrengst gaat integraal naar Poverello Gent.

 
HoGent - Dienst Communicatie