Onderwijs

Kom proeven van HoGent: Live! Elk academiejaar bieden we je de mogelijkheid om onze opleidingen in volle actie mee te maken. Je kunt individueel, in groepjes of met de hele klas deelnemen aan ons Live!-programma.


Onderzoek

Toegepaste Taalkunde Uit een verkennend onderzoek aan de faculteit Toegepaste Taalkunde blijkt dat Vlaamse leerkrachten vinden dat hun leerlingen slecht zijn in klassieke Nederlandse grammatica. Dat staat in het tijdschrift Over Taal, waar je als HoGentenaar trouwens 30% korting krijgt op de eerste jaargang.

De Gemene Muur Vanuit de vakgroep landmeten werd recent een onderzoek afgerond betreffende de muurgemeenheid. Vanuit deze kennis werd een boek gepubliceerd dat officieel gelanceerd wordt op het gelijknamige colloquium 'De gemene muur en muurovername'. 

Alimentatie Transparanter, maar niet eenvormiger, voorspelbaarder en objectiever. Dat zijn de bevindingen van een onderzoek naar de nieuwe wet op de onderhoudsbijdrage. Op 25 februari organiseert de faculteit Bedrijf en Organisatie een slotdebat.


Nieuws & agenda

24.01 | Fotoreportage alumninieuwjaarsreceptie
14.02 | Gent ziet u graag!
21.02 | DIVA - Diversiteit in actie
22.02 | Spreekt voor zich
22.02 | Kick-off Internationaal Paspoort
25.02 | Slotdebat onderzoek alimentatie
27.02 | Infomoment
28.02 | Oude uitdagingen, nieuwe kansen
28.02 | Coachingscafé


Ondernemen

Projectresultaten Centrum voor Ondernemen Het Centrum voor Ondernemen van de HoGent heeft een feestelijke afronding van EFRO-project 664 georganiseerd. Dat project omvat de dagelijkse werking van het Centrum voor Ondernemen, gesubsidieerd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De projectresultaten en toekomstperspectieven werden er voorgesteld.


Gezondheid

Dagen Zonder Vlees 40 dagen minder vlees en vis eten. Dat is de uitdaging die het project Dagen Zonder Vlees van 13 februari tot 30 maart lanceert. Ook de HoGent doet mee en heeft een eigen groep op de website van Dagen Zonder Vlees.

Kijk uit voor de stille moordenaar CO (koolstofmonoxide) is een reukloos, kleurloos en niet-irriterend gas, zodat je niet merkt dat het in je kot aanwezig is. Dit maakt het natuurlijk extra gevaarlijk en elk jaar worden er meer dan 1000 mensen vergiftigd door CO. Zorg daarom voor voldoende verluchting en laat je verwarming regelmatig controleren. Meer info ...


Prijzen & awards

Ereambassadeurs en prijswinnaars Op 24 januari heeft de HoGent haar nieuwe ereambassadeurs bekendgemaakt tijdens de alumninieuwjaars­receptie. Bekijk het videoverslag en de fotoreportage.


Miscellania etceteria

  • Voor de vierde keer organiseert vzw HardScore onder impuls van de artistieke bezieler Frank Nuyts het festival 'Voorwaarts Maart/En avant Mars' in samenwerking met de Bijloke. Het is een festival waar naast muziek ook theater, dans en visuals hun plaats krijgen in het geheel. Vele van de componisten en uitvoerders zijn docent, student of ex-student van de School of Arts van de HoGent. Studenten betalen slechts 5 euro voor de hele avond.
 
HoGent - Dienst Communicatie