Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

TUINIEREN MET STUJARDIN

Afbeelding Tuinieren met StuJardin

StuJardin wil samen met Gentse studenten tuinieren. Op dinsdag 26 februari organiseert Stujardin daartoe een tuinier-op-kotavond om studenten te tonen hoe ze met gerecycleerd materiaal voedsel kunnen kweken op een beperkte ruimte. Zo zullen er workshops zijn rond flestuinieren, zwammen, bijenhotelletjes, kruiden en seedballs. Doe jij mee? Laat weten of je komt via dit Facebookevenement. De eerste 48 deelnemers krijgen een gratis kruidenplantje.

Deze eerste groeiavond is de eerste uit een reeks vijf diverse groeiavonden over stadstuinieren. Voor ieder wat wils: een tuinier-op-kotavond, een debat over stadstuinieren, een excursie naar de volkstuintjes van de Site, een avond eetbare planten verzamelen en een speeddate met tuinexperten. Blijf op de hoogte van dit programma via StuJardins Facebookpagina.

In maart begint StuJardin met een moestuin op de faculteit van de bio-ingenieurs van de UGent. In deze moestuin zullen studenten en academisch personeel zelf hun groenten, fruit en kruiden kunnen kweken. Wil je meewerken in deze moestuin, stuur een mailtje naar stujardin@gmail.com. Blijf op de hoogte via StuJardins Facebookpagina.

StuJardin kweekt samen met studenten voedsel in de stad. Hiermee wil de organisatie studenten overtuigen dat stadstuinieren plezierig en noodzakelijk is. Het project is een stap naar een stedelijke samenleving die meer berust op zelfvoorziening en korte keten. Het is immers duurzamer om lokale groenten te consumeren dan voedsel te kopen dat lange afstanden heeft afgelegd.