Headliners

Afstudeerbeurs De afstudeerbeurs van de Associatie Universiteit Gent op 26 maart wil studenten helpen bij hun zoektocht naar de eerste job. Daarnaast brengt de beurs ook werkgevers in contact met jong talent. Allerhande informatie met betrekking tot de overstap van student naar professional is er te vinden. Ook als je op zoek bent naar een vervolgopleiding, kan je op de beurs kennismaken met de volledige waaier aan studiemogelijkheden na je bachelor of master binnen de Associatie
Universiteit Gent.


Onderzoek

Preventie van zorginfecties Talrijke publicaties rapporteren dat zorgverleners de preventierichtlijnen van zorginfecties slechts beperkt volgen. Het onderzoeksproject ‘Evidence-based prevention of healthcare-associated infection’ wil zorgverleners meer kennis bijbrengen over deze richtlijnen en ze helpen te verbeteren.

Onderhoudsbijdragen transparanter, maar niet eenvormig De wet van 19 maart 2010 op de onderhoudsbijdrage heeft gezorgd voor meer transparantie, maar niet voor meer eenvormigheid en voorspelbaarheid van de onderhoudsbijdrage, noch voor een objectievere berekening ervan. Daarmee schiet de wet gedeeltelijk haar doelstellingen voorbij.


Studenten

HGSR schenkt 420 euro aan Poverello Net voor de kerstvakantie werd aan de HoGent een kerstmarkt georganiseerd door de Hogeschool Gent Studentenraad. Dit heeft in totaal 420 euro opgebracht, die integraal aan Poverello Gent is geschonken.


Nieuws & agenda

10.03 | Solistenconcert La Chapelle Sauvage
11.03 | International Week: Social Media
12.03 | Business Café Centrum voor Ondernemen
14.03 | SID-IN Antwerpen
25.03 | Week van de Hedendaagse Muziek
26.03 | Afstudeerbeurs AUGent
28.03 | Student Comedy Night in Aalst


Ondernemen

CvO On Tour Onder de noemer 'CvO on tour' organiseert het Centrum voor Ondernemen geregeld Business Cafés: een middag (of avond) waar studenten en ondernemers samenkomen voor een panelgesprek rond ondernemerschap. Het CvO zet zijn tocht verder langs alle campussen van de HoGent en organiseert op 12 en 15 maart een Business café op respectievelijk campus Schoonmeersen en campus Aalst.

LED Via een netwerk van LED's (Laagdrempelige Expertise- en Dienstverleningscentra) wil de Vlaamse overheid kennis, expertise en creativiteit van hogescholen vlot ter beschikking stellen van kleine en middelgrote ondernemingen. Het Centrum voor Ondernemen neemt de Oost-Vlaamse LED Bedrijfseconomische vraagstukken voor zijn rekening.


Prijzen & awards

Solvay Business Game Michaël D'Hooghe, student marketing, heeft het Solvay Business Game gewonnen. Met dat bedrijfsspel wil de Solvay Brussels School studenten de kans geven om de theorie over zakendoen in de praktijk om te zetten.

Green Wall Trimmer Jasper Beurms, Bram Catthoor, Olivier Smet, Tim Van Damme en Tom Verbeke, vijf derdejaarsstudenten industrieel ingenieur aan de HoGent, hebben de wedstrijd ‘CO²-arm ontwerp’ van de Klimaatfiksers gewonnen met hun project ‘Green Wall Trimmer’.

The Mystery Shopper Studenten van de lerarenopleiding hebben de tweede prijs van de wedstrijd ‘The Mystery Shopper’ in de wacht gesleept met hun verkoopsstand op de Belfairbeurs 2013. Op die beurs stelden de studenten hun oefenfirma B-Careful voor, gespecialiseerd in EHBO-koffers en toebehoren.


Campusnieuws

Aalst Op donderdag 28 maart 2013 organiseert campus Aalst samen met cultuurcentrum De Werf Aalst, jeugddienst Aalst en KaHo Sint-Lieven de 4e Student Comedy Night! Dit jaar zien we Guga aan het werk. Hiermee treedt hij in de illustere voetsporen van mannen als Alex Agnew, Xander De Rycke en Bart Cannaerts.

Bereikbaarheid campus Schoonmeersen In april 2013 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in samenwerking met Stad Gent en TMVW met de heraanleg van de Sterre. 

Spoorbrug Kortrijksesteenweg Vanaf 18 maart tot en met juli 2013 pakt Infrabel de spoorbrug over de Kortrijksesteenweg stevig onder handen. Na decennialange trouwe dienst heeft de brug een makeover nodig, al mag Jani Kazaltzis wel thuisblijven dit keer. Hierdoor zal de Kortrijksesteenweg ter hoogte van de spoorbrug volledig afgesloten worden voor auto’s, fietsers én voetgangers. Voetgangers kunnen natuurlijk door het station naar de andere kant, fietsers en auto's zullen een omleiding moeten volgen.


Miscellania etceteria

  • Naar goede gewoonte heeft de HoGent affiches gedrukt met data van de infomomenten en de opendeurdag. Wie thuis graag affiches aan zijn venster ophangt en zo wat publiciteit wil maken voor de HoGent, kan per e-mail affiches aanvragen aan communicatie@hogent.be.
     
  • De cel Armoedebestrijding organiseert samen met de opleiding sociaal werk van de HoGent de filmvoorstelling 'Joseph De Rebel'. Na de voorstelling volgt er een debat over armoede. Meer info in de volgende nieuwsbrief en op de HoGent-website.
 
HoGent - Dienst Communicatie