Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

BAL DER BALS

Afbeelding Bal der Bals

Bal der Bals palmt Flanders Expo in

Op zaterdag 11 mei is Flanders Expo het decor voor het eerste festival ter wereld in galakleding. Duizenden studenten, onder wie een 600-tal VIP’s, worden verwacht op het ‘Bal der Bals’, maar ook heel wat bekende Vlamingen, Missen en internationale sterren mogen dit jaar op het feestelijk avontuur niet ontbreken. ‘Iedereen moet met klasse kunnen uitgaan en dan bedoelen we meer dan 10.000 mensen’, luidt de boodschap.

Spektakel, muziek en belevenis staan centraal tijdens het Bal der Bals en daarom moet iedereen in de watten gelegd worden. Een spectaculair klank-, licht- en vuurspel, een megalounge, een waterpijplounge, een champagne-, oester- en pianobar, een modeshow, een make-up- en haarstand, hypnose en magieshow, jacuzzi’s, topmodelscouting, internationale artiesten en beroemdheden, massage, chocolade snuiven, tal van gadgets, één uur gratis bubbels, acrobaten, randanimatie, ongeziene acts en vele optredens, exclusieve hapjes, standen, een ‘VIP skydeck’ van 6 meter hoog in de lucht dat bestaat uit 3 verdiepingen, internationaal gerenommeerde deejays, indoor special fx en nog veel meer. De gasten gaan trouwens niet met lege handen naar huis. Iedereen krijgt een rijk gevulde goodiebag. Als kers op de taart worden de VIP’s gebracht met limousines en is er een heuse openingsceremonie met een gratis hapje en drankje voor alle vroegkomers. ‘Wij verdelen het evenement in een spraakmakende inkom, lounge, beautyfarm, welness zone, mainstage en noem maar op’.

Er zal niet alleen een DJ-stage zijn voor het feestgedruis dat 360 graden ronddraait maar ook een chique inkomhal en patio waar het nodige entertainment voor de gasten zal gebeuren. Ten slotte is er ook nog een buitenplein waar mensen waterpijp kunnen roken, een cocktail drinken of gezellig in een Cubaanse sfeer kunnen vertoeven. De VIP’s worden letterlijk in hogere sferen gebracht en voorzien van de nodige luxe in een unieke VIP-area met verschillende etages, goed voor maar liefst 600 personen met daarop een toren voor 18 skyboxen. ‘Er zal voor de gasten een shuttledienst beschikbaar worden gesteld door De Lijn en er worden van overal partybussen en limousines ingelegd vooral door de medestudenten. Die komen zelfs van Duitsland, Denemarken en Nederland’, zegt Daniel Dittrich (18).

Minimumleeftijd 18 jaar

Vanaf dit jaar is het evenement alleen toegankelijk voor meerderjarigen. De organisatie richt zich met andere woorden op zowel een studentikoos als een volwassen publiek. Door de lage ticketprijs blijft de manifestatie alvast toegankelijk voor iedereen die in maatpak of galajurk uit de bol wenst te gaan. Arm of rijk, sexy of niet, het maakt allemaal niet uit. ‘Het moet een sublieme avond worden waarin we tal van ongeziene dingen kunnen waarmaken’, belooft hoofdorganisator Mathieu De Ruyck.

Mix van studenten en niet-studenten

Aan het Bal der Bals werken honderden studenten mee. Onder hen ticketverdelers, busverantwoordelijken, coördinators, project managers – en jawel – een 150-tal ambassadrices met lint en toenaam om het bal in de kijker te zetten op hun school of campus. Ze worden ondersteund door een jong maar ervaren balcomité. Er zal ook een regieteam aan te pas komen dat het verloop van onze gepersonaliseerde show zal opvolgen. ‘Dit is het resultaat van wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Als het meezit, breken we zelfs internationaal door’, besluit Nicolas Joos de ter Beerst (29).