Headliners

Opendeurdag Tijdens de opendeurdag kan je komen kennismaken met het aanbod van de HoGent, lessen bijwonen, vragen stellen, ... Afspraak op 20 april van 10 tot 17 uur (School of Arts 21 april).


Onderwijs

Studiedag taalinstaptoetsen De taalvaardigheid van eerstejaarsstudenten blijft dalen. Het secundair onderwijs wordt bij dit alles vaak met de vinger gewezen. Er zou te weinig aandacht zijn voor taal (vooral spelling en grammatica), en de taalslordigheid en informalisering (een attitudeprobleem) krijgen de vrije loop. Deze studiedag gaat dieper in op deze problematiek.


Onderzoek

Busicef Op 22 mei organiseert de HoGent een studienamiddag over 'Het Europees Referentiekader voor Talen als brug tussen onderwijs en werkveld'. Schrijf je nu alvast in.


Nieuws & agenda

09.04 | Bootcamp Centrum voor Ondernemen
14.04 | Lezing Joseph Roth in Nederland en België
15.04 | Gratis filmvoorstelling Joseph De Rebel
18.04 | Young Potential Award
18.04 | Infosessie crowdfunding
20.04 | Opendeurdag
23.04 | Student Ghentrepreneur
25.04 | Ondernemersaward
25.04 | Studiedag Taalinstaptoetsen
11.05 | Bal der Bals


Ondernemen

Ondernemersaward Op 25 april kiezen de studenten van de Aalsterse hogescholen hun rolmodellen: de ondernemers die het meest gebeten zijn door ondernemen.

Student Ghentrepreneur Student Ghentrepreneur is een event waarbij ondernemerschap onder de Gentse studenten centraal staat. Op 23 april is de Sint-Pietersabdij in Gent the place to be om kennis te maken met zowel de huidige generatie student-ondernemers als het opkomend talent.


Gezondheid

Een opkikkertje nodig? Gezond eten is gezond kiezen én regelmaat brengen in je voeding. Er is dus een plaats voor tussendoortjes, maar gebruik ze bewust en gecontroleerd! Erg gewichtig allemaal, maar hoe zit het nu eigenlijk met ons gewicht?


Prijzen & awards

De Gentse Ondernemer Sam Vloeberghs van de faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen is genomineerd voor de student-ondernemer van het jaar van de Stad Gent. Stemmen kan op bovenstaande link tot 14 april. Wie Sam graag vragen wil stellen over (student-)ondernemerschap, vindt hem volgende week dagelijks in de bibliotheek op de campus Schoonmeersen.


Campusnieuws

SMASK Bij de opening van de nieuwe bibliotheek op de Bijloke-site zullen de collecties van de bibliotheken van KASK en van S.M.A.K. samen onder één dak huizen. Door de integratie van deze twee bibliotheken zal de kunstminnende student, onderzoeker of Gentenaar kunnen grasduinen tussen meer dan één kilometer legplanken met kunstboeken.

Harlem Shake Iedereen kent hem wel, de Harlem Shake. Er wordt tegenwoordig zowat overal op z'n Harlems geshaket en het is dan ook niet verwonderlijk dat ook de bibliotheek niet aan dit fenomeen kon ontsnappen.


Miscellania etceteria

 
HoGent - Dienst Communicatie