Onderwijs

Afstandsonderwijs De opleidingen sociaal werk, makelaardij en interieurvormgeving worden vanaf volgend academiejaar ook in afstandsonderwijs aangeboden. Hiermee willen de opleidingen inspelen op de vraag naar onderwijs voor studenten die in hoge mate zelf willen bepalen waar en wanneer ze met hun opleiding bezig zijn.

Twintig jaar Russisch De vakgroep Russisch van de faculteit Toegepaste Taalkunde bestaat twintig jaar. Speciaal voor de gelegenheid werden alle oud-studenten Russisch uitgenodigd om het jubileum te vieren.


Onderzoek

Facts & Figures De directie Onderzoek verzamelde enkele feiten en trends over het onderzoek en de dienstverlening aan de HoGent.

Mycotoxinen De Associatie Universiteit Gent organiseert in samenwerking met de Society for Mycotoxin Research de Mycotoxin Workshop. Deze workshop wil experts uit de academische sector, de overheid en de industrie samenbrengen om alle aspecten van mycotoxineonderzoek te bespreken.

Ethiek en zorg in de hulpverlening. Over taboes gesproken is een boek geschreven door collega's Christian Van Kerckhove, Charlotte De Kock en Eva Vens en vertrekt van de zelfbeschikking van de cliënt. Wordt de cliënt binnen de hulpverlening benaderd als een autonoom dan wel als een heteronoom mens? Het uitgangspunt is de verhouding tussen de hulpverlener en de hulpbehoevende, geplaatst in een maatschappelijke en culturele context.


Nieuws & agenda

12.04 | Youth on the Move (fotoreportage)
17.04 | A Prior en School of Arts partners in L'Internationale
18.05 | Boetiek Techniek
22.05 | Mycotoxineworkshop
23.05 | Coachingscafé
24.05 | Technopool Sierteelt
29.06 | Poco a Poco


Ondernemen

E-commerce Op 16 mei organiseert het Centrum voor Ondernemen een infosessie rond e-commerce. Het bewustzijn rond de juridische aspecten van online verkoop neemt toe, zeker nu de e-commerce in zijn geheel sterk groeit. Niettemin zitten veel ondernemers die met een webshop beginnen met vragen rond hun rechten en plichten. Ze vinden wel de nodige informatie daaromtrent op het internet, maar hoe betrouwbaar en afdoende is die?


Gezondheid

Energie en beweging Je energie-inname (door voeding) moet afgestemd zijn op het energieverbruik (door beweging). Naast een goede voeding is dus ook bewegen een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wie beweegt, voelt zich goed en is gelukkiger.

Duurzame catering De HoGent is met Vredeseilanden in een project voor duurzamere catering gestapt.


Prijzen & awards

Ondernemersaward Op 25 april hebben de HoGent en KaHo de winnaars van de Ondernemersaward verkozen. De meest gebeten ondernemer uit Aalst is Sanne Nieulandt van Nieulandt Recycling. Binnen de categorie oud-studenten werden Niels De Block en Robin Vergauwen van James Drivers en Hilde De Winne van SOS De Winne in de kijker gesteld. De meest gebeten herstarters zijn Willem Van den Berghe en Kathleen De Smet van Interbergco.

Young Potential Award Laurence Demeulemeester heeft de eerste Young Potential Award van Secretary Plus in de wacht gesleept. Het maakt haar de meest beloftevolle assistant van ons land in 2013. De laatstejaarsstudente office management aan de HoGent haalde het tijdens de finale van vier sterke tegenstrevers, van wie er nog één aan de HoGent studeert. In totaal namen 208 studenten deel aan de wedstrijd.

Tournoi des Cinq Ballons Van 28 april tot en met 3 mei 2013 organiseerde de ESSEC Universiteit van Cergy (Parijs) voor de 34e keer het ‘Tournoi des Cinq Ballons’, balsportcompetities tussen hogescholen en universiteiten wereldwijd.


Campusnieuws

Parkingreglement Het bestuurscollege heeft het reglement voor de parkings op HoGent-campussen goedgekeurd.

Luchtfoto's In april gingen we op pad om luchtfoto's te maken van de campus Schoonmeersen, de campus Bijloke en De Wijnaert.

Heraanleg De Sterre Sinds april is de heraanleg van De Sterre begonnen in Gent. Deze werken - in de buurt van de campus Schoonmeersen - zullen het verkeer ernstig hinderen. Daarom heeft de Lijn een folder opgesteld met daarop de busomleidingen.


Miscellania etceteria

  • Twee oud-collega’s creëerden samen deze zeven grappige dierenverhalen met sprekende illustraties: Vos Eenoog doet niet meer mee. Lieva en Remi waren elk een dertigtal jaar docent aan de lerarenopleiding van de HoGent. Lieva als docente pedagogiek en psychologie, Remi als docent plastische opvoeding.
 
HoGent - Dienst Communicatie