Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

ONDERNEMERSAWARD

Afbeelding Ondernemersaward

Op 25 april hebben de HoGent en KaHo de winnaars van de Ondernemersaward verkozen. De meest gebeten ondernemer uit Aalst is Sanne Nieulandt van Nieulandt Recycling. Binnen de categorie oud-studenten werden Niels De Block en Robin Vergauwen van James Drivers en Hilde De Winne van SOS De Winne in de kijker gesteld. De meest gebeten herstarters zijn Willem Van den Berghe en Kathleen De Smet van Interbergco. Deze positieve rolmodellen uit de regio Aalst geven aanleiding tot meer ondernemerschap.

Via dit project, de kroon op een jaar projectwerk binnen het brugproject Belfa, willen de HoGent en KaHo ondernemerschap stimuleren en in een positief daglicht stellen aan de hand van positieve rolmodellen. De award kon op heel veel belangstelling rekenen. Zowel studenten, ondernemers, onderwijzend personeel als beleidsmakers waren aanwezig.

De top drie van genomineerde ondernemers bestond uit Bruno De Lathauwer (Reizen De Lathauwer-Live To Travel), Sanne Nieulandt (Nieulandt Recycling) en Filip Vanlaethem (Roof Technology & Solutions). Uiteindelijk werd Sanne Nieulandt door de meer dan 300 aanwezige deelnemers als meest gebeten ondernemer in Aalst verkozen.

Alle studenten bedrijfsmanagement die in Aalst studeren, werden bij dit event betrokken. Voor hen is een ideaal rolmodel iemand die iets ouder is en hetzelfde carrièrepad heeft bewandeld. (Oud-)studenten zijn daarbij ideaal en daarom was er ook een categorie voor alumni en studenten van beide onderwijsinstellingen. KaHo is trots op Hilde De Winne van SOS De Winne. HoGent stelde Niels De Block en Robin Vergauwen van James Drivers voor, allebei nog student en intussen al ondernemer.

Karel Van Eetvelt (Unizo) en Bernard De Potter (Agentschap Ondernemen) gaven mee dat falen geen taboe mag zijn in de ondernemerswereld. Zij reikten daarom de award voor beste herstarter uit aan Willem Van den Berghe en Kathleen De Smet van Interbergco.