Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

POCO A POCO

Afbeelding Poco a poco

Poco a poco, een integratieorkest

Poco a poco betekent: "beetje bij beetje" , stap voor stap, geleidelijk aan. De dirigente en drijvende kracht van dit orkest is Maaike Peeraer. Het orkest telt maar liefst tachtig enthousiaste muzikanten, van wie er veertig een handicap hebben en veertig niet. Hoewel we allemaal op de een of andere manier wel een beperking hebben. Trouwens: bestaat dat? Een mens zonder beperking?

Het jongste lid is vijftien jaar, de oudste muzikant telt al meer dan tachtig lentes. Samen maken ze muziek, beleven ze plezier en bezorgen ze je een onvergetelijke avond.

Zowel het oor als het oog komt aan bod. De zeer aparte manier van dirigeren alleen al is de moeite om te zien. De dirigente gebruikt vier kleuren: geel, groen, rood en blauw, in combinatie met verschillende vormen: rondes, vierkanten en driehoeken.

De ronde door Vlaanderen

In 2013 bestaat Poco a Poco twintig jaar. Voor deze gelegenheid gaan ze op ronde door Vlaanderen! Zo kan heel Vlaanderen zien dat er wel degelijk muziek zit in het idee van inclusie en integratie. De passie, het engagement, het enthousiasme van onze orkestleden: ze willen dat maar al te graag delen.

“De Ronde door Vlaanderen” wordt de jubileumconcertenreeks, een reeks van vijf concerten: één voor elke Vlaamse provincie. Het wordt een muzikale show met verslaggeving van de ervaringen in de vijf Vlaamse provincies.

Wielrennen is de rode draad van ons muzikale programma dat het publiek zal meenemen langs de vele eigen(aardig)heden van Vlaanderen. We willen iedereen de gelegenheid geven om de verschillende Vlaamse culturen, streken en gewoonten te leren kennen op meer dan alleen muzikale wijze.

De muziek wordt zoveel mogelijk gelinkt aan de provincie.

Het publiek doet mee

Uiteraard wordt de muziek live gespeeld door het integratieorkest. Maar het publiek kan mee doen! Een belevingspakket met attributen en handleiding zorgt er voor dat je actief een aantal nummers mee kan ondersteunen. Ambiance verzekerd!

Poco a poco is integratie waar muziek in zit.