Headliners

Jaarverslag Op 22 mei heeft de raad van bestuur het jaarverslag van de HoGent goedgekeurd.

Infomoment Tijdens het infomoment kan je komen kennismaken met het aanbod van de HoGent ... Afspraak op 29 juni van 9.30 tot 12.30 uur (School of Arts van 13.30 tot 16.30 uur).


Onderwijs

Graduation 2013 Op Graduation presenteert de School of Arts de afstudeerwerken van de afzwaaiende masters en professionele bachelors in een elfdaags festival bestaande uit 5 peilers: de overzichtstentoonstelling van de studenten beeldende kunst en vormgeving, het dramafestival, de modeshows van movement#20, de première van de KASKfilms en een concertluik.


Onderzoek

De Spiegel Voor collega Chris Van Dam (faculteit Mens en Welzijn) is coachen een zeer eenvoudig en uitdagend proces. In zijn nieuwe boek De Spiegel combineert hij de sterktes van het Gestaltdenken met een oplossingsgerichte aanpak.

Sociale media voor KMO's Ondernemingen die zich willen bekwamen in het gebruik van sociale media en de mogelijkheden ervan in een commerciële context, kunnen sinds kort terecht bij de faculteit Bedrijf en Organisatie. De aanwezigheid van een onderneming op sociale media, zowel passief als actief, biedt vaak meer mogelijkheden en kan van groot belang zijn om bepaalde doelstellingen te behalen.

Proefhoeve Wist je dat de HoGent als enige Vlaamse hogeschool een proefhoeve heeft waar intensief aan onderzoek en dienstverlening gedaan wordt? Bram Marynissen, onderzoeker van de vakgroep Natuur en Voedingswetenschappen, geeft een voorbeeld van hoe de HoGent er via contractonderzoek een meerwaarde kan betekenen voor externe partners.

Dragende muren Begin 2008 werd aan de opleiding interieurvormgeving een onderzoeksproject opgestart over de invloed van kunst en interieurvormgeving op het welbehagen en genezingsproces van kinderen in ziekenhuizen. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het boek 'Dragende muren'. Leen De Wilde vertelt ons meer over het verloop van het project en de resultaten!


Nieuws & agenda

13.06 | Infosessie mediamarketing
20.06 | Graduation 2013
26.06 | Proefveldbezoek Bottelare
29.06 | Infodag


Prijzen & awards

PAKAAN Scholen en reptielen, een onmogelijke combinatie? De studenten dierenzorg dachten van niet. Ze bedachten enkele lesmodules om kleuters kennis te laten maken met reptielen. En daar wonnen ze de tweede prijs mee op PAKAAN, dé Vlaamse wedstrijd voor creativiteit en ondernemingszin. Uiteraard mochten de dieren zelf ook niet ontbreken.

Scriptieprijs Karel Verleye Dit jaar reikt Ryckevelde vzw opnieuw de scriptieprijs Karel Verleye uit voor eindwerken over de 'vergeten factoren' van de Europese samenwerking of de relatie van de EU met haar burgers. De vergeten factoren zijn de sociale, ethische, culturele, religieuze en educatieve aspecten van de Europese eenwording. Studenten die willen meedingen naar de prijs, dienen hun eindwerk voor 1 oktober 2013 in bij de vzw.

Student Positive Awards Heb je een scriptie of thesis over positieve economie geschreven? Dan kan je werk je misschien duizend euro opleveren! POSECO vzw, informatiecentrum voor een positieve economie, organiseert de vierde editie van de Student Positive Awards.


Campusnieuws

Ledeganck In het leercentrum van de campus Ledeganck zijn er 110 bloklocaties voor studenten beschikbaar voor alle Gentse studenten, van maandag tot vrijdag, telkens van 8.15 tot 18 uur.

 
HoGent - Dienst Communicatie