Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

PAS VERSCHENEN EN UITGELEZEN

Afbeelding Pas verschenen en uitgelezen

Krachtig coachen

Voor collega Chris Van Dam (faculteit Mens en Welzijn) is coachen een zeer eenvoudig en uitdagend proces. Hij combineert de sterktes van het Gestaltdenken met een oplossingsgerichte aanpak en onderstreept het belang van het werken met ‘De Spiegel’, een metafoor die verwijst naar de zelfreflectie van de coach.

De theoretische kaders waarvan gebruik wordt gemaakt, worden heel helder in hun essentie beschreven en daarnaast reikt de auteur enkele tools aan ter inspiratie. Het geheel wordt duidelijk geïllustreerd met praktijkervaringen uit de non-profitsector waardoor dit boek in de eerste plaats een praktijkboek is dat zich heel aangenaam laat lezen.

Dit boek is bestemd voor teamleiders, afdelingshoofden, externe coaches,… maar ook voor cursisten die in opleiding zijn en het (team)coachen onder de knie willen krijgen.

Beter dan ervaringsdeskundige Rudy Van Damme op de blog krachtig coachen kunnen we het niet verwoorden:

“Krachtig coachen straalt ook af op de heldere lay-out en duidelijke structuur van het boek. Ik ben blij dat je Gestalt en oplossingsgericht werken combineert. Gestalt voegt aan het oplossingsgerichte de noodzakelijke diepgang voor coaches die al eens te vlug naar de oplossing willen hollen. Je gedeelte over teamcoaching is interessant. De methode die je beschrijft, is erg concreet en door je stappenplan direct uit te voeren. Kortom, een erg praktisch boek dat toch geïnspireerd is door je eigen insteek en ervaring.”

Chris Van Dam is coach, supervisor en trainer in de opleiding bachelor in de orthopedagogie. Hij coördineert er ook het postgraduaat ‘Coachen, supervisie en teambegeleiding’ en de navorming ‘Tools voor supervisors, coaches en teambegeleiders’.