Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

APPELTJE VOOR DE (MENTALE) DORST

Afbeelding Appeltje voor de (mentale) dorst

Mentaal fit op het werk

De werkgroep Gezond Bezig! zet in op de ontwikkeling van het gezondheidsbeleid en zet geregeld activiteiten en sensibiliseringscampagnes op touw om alle HoGentenaars gezond bezig te laten zijn.

Vorig academiejaar was het thema ‘gezonde levensstijl’. De voordelen van een evenwichtige voeding werden toen onder de aandacht gebracht, en iedereen herinnert zich ook nog wel het tienduizendstappenplan, een actie om beweging te stimuleren.

Omdat naast een gezond lichaam een gezonde geest al even belangrijk is, hebben we dit jaar speciale aandacht voor mentale fitheid en lanceren we de campagne ‘Fit in je hoofd, goed in je vel’.

Fit in je hoofd, goed in je vel

De werkgroep moedigt je aan om je eigen kracht te versterken en organiseert samen met de gezondheidsambassadeurs van jouw faculteit, directie of dienst acties om de aandacht voor mentale gezondheid te vergroten. Tegelijkertijd worden de resultaten van de welzijnsenquête vertaald in maatregelen die tegemoetkomen aan ‘mentaal gezonde’ werkomstandigheden en –plekken.

We hopen alvast dat de appel bij de start van het academiejaar je gesmaakt heeft. Binnenkort wordt de folder ‘Mentaal fit op het werk’ verspreid, een pijler voor allerlei acties. De flyer bevat zes boodschappen om uitgebalanceerd en fit te blijven. Vanaf volgende maand lichten we er in elke nieuwsbrief één toe.