Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

EERSTE LICHTING TRENDWATCHERS

Afbeelding Eerste lichting trendwatchers

Eerste lichting uitgezwaaid

De HoGent zwaait deze week officieel de eerste lichting trendwatchers uit. Het postgraduaat Trendwatching kwam tot stand na drie jaar wetenschappelijk onderzoek en wordt gegeven in samenwerking met Trendwolves, het grootste Europese jongerentrendbureau. Trendwatching is verre van gebakken lucht, wat mag blijken uit onze studenten die zeer gegeerd zijn in de bedrijfswereld. 

Trendwatching vereist de kunst van het observeren, verbanden leggen en patronen ontdekken in een steeds sneller evoluerende maatschappij. Trendwatching is verre van gebakken lucht, maar een meerwaarde voor elk bedrijf dat relevant en competitief - zelfs een stap voor - wil blijven in een steeds sneller veranderende wereld. In de ons omringende landen hebben bedrijven de meerwaarde al langer ingezien. Eén van de gastprofessoren van de opleiding, Tom Palmaerts, is in Nederland trouwens net verkozen tot Trendwatcher van het jaar.

Studenten worden een jaar lang ondergedompeld in de wereld van trends en krijgen les van experts uit de praktijk. Alle 22 ingeschreven studenten zijn afgestudeerd. Dat ze allemaal geslaagd zijn, is niet verwonderlijk, want niet zomaar iedereen mag de opleiding Trendwatching volgen. Studenten moeten al een bachelor- of masterdiploma hebben en moeten de hogeschool overtuigen van hun motivatie.