Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

WORD ROLMODEL

Afbeelding Word rolmodel

Geslaagd voor 60 studiepunten? 

Herinner jij je nog je laatste jaar op de secundaire school? Je had toen wellicht evenveel vragen over het leven op de hogeschool of universiteit als de leerlingen van vandaag. Om jongeren te sensibiliseren over de mogelijkheden om verder te  studeren, organiseren we groepsgesprekken met rolmodellen (studenten aan de hogeschool en universiteit) en leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar.

Als rolmodel vertel je jouw verhaal over je studiekeuze, over de lessen en examens, jouw troeven en struikelblokken, de eerste dag op de faculteit, de proffen, de studiekosten, jouw ambities na het studeren, het kotleven, … We verwachten geen professionele studiekeuzebegeleiding van jou, want daarvoor zijn de studieadviseurs er. Wel is het de bedoeling jongeren te prikkelen.

Ben jij een vlotte babbelaar? Heb je wat tijd voor vrijwillig engagement? Studeer je aan de HoGent, de Arteveldehogeschool of de Universiteit Gent en ben je intussen geslaagd voor minstens zestig studiepunten? Wil jij jouw ervaringen delen met de jongens en meisjes uit scholen in de Gentse regio?

Word dan rolmodel!

Iedereen ontvangt op het einde van het academiejaar een certificaat. Bovendien bezoeken we met de hele groep vrijwilligers samen de cinema en het theater en bieden we je vormingen aan zoals 'Gesprekstechnieken', ‘Hoe schrijf ik een goede bachelor-masterproef’, 'Netwerken' en ‘Sollicitatietraining’.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar sunbul.karakaya@ugent.be. Nadat je alle praktische informatie ontvangen hebt, kan je nog beslissen of je al dan niet rolmodel wil worden.