Onderwijs

Back to the classroom In januari 2014 organiseert de faculteit Bedrijf en Organisatie 'Back to the classroom'. Oud-studenten van de faculteit kunnen samen met hun vroegere klasgenoten nog eens het klaslokaal in. Ze mogen zelfs hun favoriete lector van toen kiezen om les van te krijgen.


Onderzoek

Houttechnologie "Ik ben Donald Muylle. Al dertig jaar maak ik keukens alsof ze voor mezelf zouden zijn." We kennen Dovy Keukens allemaal, maar spreekt Donald ook de waarheid? Volt zocht het uit en won daarvoor de raad in van onze eigenste Jonathan Alaerts van de vakgroep mode-, textiel- en houttechnologie.

Infoscan Kinderen en jongeren botsen geregeld op vragen. Welke studierichting wil ik kiezen? Zijn er manieren om snel geld te verdienen? Wat moet ik doen als ik gepest word? Om beslissingen te kunnen maken, hebben kinderen en jongeren voldoende informatie en advies nodig. Op 16 oktober stelden de Ambrassade en de HoGent de resultaten voor van het INFOSCAN-onderzoek naar informatiezoekgedrag bij jongeren.


Nieuws & agenda

12.11 | 3D-printing in mode en textiel
14.11 | Talentendag faculteit Bedrijf en Organisatie
15.11 | Ontdek Agrolink
19.11 | Congo.Music@Vlaanderen
22.11 | Innovatieve toepassingen van functionele culturen
25.11 | Failing Forward
28.11 | Lezing duurzame chemie en kunststoffen


Ondernemen

Failing Forward Op 25 november organiseren enkele leden van Startups.be gezamenlijk Failing Forward, een conferentie waarbij ervaren ondernemers eerlijk komen getuigen over het vallen en opstaan dat aan hun succes voorafging.

CvO in Aalst Voortaan is het Centrum voor Ondernemen ook actief in Aalst. Ben je gebeten door ondernemen, gevestigd in (de buurt van) Aalst, maar zit je nog met vragen? Maak dan zeker een afspraak bij bruno.dhont@hogent.be.

iMinds Heb je een ICT-gerelateerd idee en vraag je jezelf af hoe het verder moet? Tijdens de workshops van iMinds krijg je persoonlijke coaching en kan je de mogelijkheden van jouw idee bespreken.


Campusnieuws

Voorleessessies in de Byb Met als slogan 'het leukste kwartiertje van de dag' is 2013 officieel uitgeroepen tot 'jaar van het voorlezen'. Ook wij brengen de nobele kunst van het voorlezen graag extra onder de aandacht. Op vier dinsdagen lezen tijdens de middagpauze telkens twee studenten kleuteronderwijs en secundair onderwijs voor aan medestudenten, toevallige voorbijgangers en alle andere mogelijke geïnteresseerden …

 
HoGent - Dienst Communicatie