Onderzoek

Global Drug Survey Veel mensen nemen drugs, veel mensen praten erover. Maar vaak weten ze niet waarover ze praten. Media rapporteren soms correct over drugs, maar af en toe ook niet en dan is de informatie niet bruikbaar. Dit onderzoek is groots en relevant voor mensen die drugs gebruiken, drinken, fout gaan, onder invloed zijn, zelfkwekers zijn of gewoon nieuwsgierig zijn naar de wereld rondom zich.Â

Zonnige groetjes Er zijn weer heel wat onderzoekers naar het buitenland getrokken op zoek naar nieuwe expertise en contacten. Leen Poppe van de faculteit Mens en Welzijn gaf een lezing op een congres in Portugal en Paul Delcour van de faculteit Natuur en Techniek trok naar het Zwarte Woud.

Studenten in onderzoeksstages Steeds vaker kiezen onze studenten een onderzoeksstage boven een bedrijfsstage. Wij polsten bij studente Soraya De Huyvetter van de opleiding textieltechnologie naar haar drijfveren en ervaringen.


Studenten

Mapping Middle Earth Het interfacultaire studentenproject Mapping Middle Earth brengt Midden-Aarde in kaart, aangezien de landschapskaarten in Lord of the Rings niet realistisch blijken. Iedereen die geïnteresseerd is, wordt verwacht op de kick-off in het Centrum voor Ondernemen op donderdag 12 december vanaf 19 uur.

Een app voor duurzaamheid Hoe duurzaam is de Vlaamse industrie? Die vraag lag aan de basis van de scriptie van Theresa Steurbaut, oud-studente industriële wetenschappen. Via een enquête peilde ze bij Vlaamse bedrijven naar de interesse in duurzaamheid. Daarnaast werkte ze aan ‘Green Design’, een applicatie bedoeld om productieprocessen te verduurzamen.


Nieuws & agenda

10.12 | Webinar sociale media
10.12 | Wetenschapscafé
11.12 | Gebruikersgroep Pythagoras
12.12 | Mapping Middle Earth
13.12 | Lezingen psychoanalytisch georiënteerd werken
15.12 | Workshop: Belevend leren en het effect van ...
15.12 | Kersconcert La Chapelle Sauvage
17.12 | Businesscafé rond keuzevak ondernemen
17.12 | Studiedag: Ouder worden in een veranderende samenleving
19.12 | Studiedag: Ziekenhuisinfecties


Ondernemen

Student Ghentrepreneur Onder de noemer Student Ghentrepreneur worden heel wat activiteiten, waaronder infosessies en workshops, georganiseerd voor ondernemende studenten in Gent. Schrijf je in voor de eerstkomende events.


Prijzen & awards

Schrijnwerk Awards Op 28 november bekroonde het vakblad Schrijnwerk voor de negende keer het vakmanschap en de innovatie binnen de Belgische schrijnwerk- en interieurbouwsector met de Schrijnwerk Awards. Voor de categorie Interieurbouw ging de Schrijnwerk Award naar Jorno Designs, ons beter bekend als oud-student en zelfstandig ondernemer Björn Broekaert.Â


Miscellania etceteria

  • De Vlaamse autonome hogescholen zijn omgevormd tot publiekrechtelijke hogescholen, een rechtsvorm waarmee ze over meer autonomie beschikken dan vroeger en bijvoorbeeld hun bestuursindeling zelf kunnen bepalen. De zes hogescholen hebben nu beslist om hun krachten verder te bundelen via UPHO, de Unie van de Publiekrechtelijke Hogescholen.

  • Op zondag 15 december 2013 om 16 uur speelt La Chapelle Sauvage een kerstconcert in het Kerk Augustijnenklooster in Gent. Toegang is gratis.
 
HoGent - Dienst Communicatie