Headliners

Opendeurdag De beste en leukste manier om ons te leren kennen is door langs te komen op onze opendeurdag. Je ziet dan immers hoe het er in de HoGent aan toe gaat.

Jaarverslag Op 26 maart heeft het inrichtingsorgaan het jaarverslag van de HoGent goedgekeurd.


Onderwijs

Dag van de Stem Op 23 april is het Dag van de Stem, een samenwerking tussen de opleidingen logopedie van de HoGent en de Arteveldehogeschool en de diensten Logopedie en Neus-, Keel- en Oorziekten van het AZ Maria Middelares.

Digitale marketing Vanaf volgend academiejaar biedt de HoGent een nieuw postgraduaat digitale marketing aan. Je kan nu al voorinschrijven.

Openingsuren bibliotheek Van maandag 7 tot dinsdag 22 april 2014 is het paasvakantie. In de meeste bibliotheken gelden er dan aangepaste openingsuren.


Onderzoek

Smartfit De registratie voor het Smartfitcongres op 22 mei is geopend! Mis het niet en reserveer alvast je plaats!

's Werelds grootste drugsonderzoek: de resultaten In november 2013 lanceerde de Global Drug Survey zijn jaarlijkse drugsonderzoek en dat was dit jaar groter dan ooit. Ook de HoGent en de UGent sprongen op de kar om België te laten deelnemen.

Flanders' Care Het Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek ‘Samen op weg' over de noden van mantelzorgers kreeg het Flanders' Care label! Proficiat aan de onderzoekers!

GPRC-label Het boek ‘Social Work in an International Perspective. Histories, views, diversity and human rights’ van Charlotte De Kock, Christian Van Kerckhove en Eva Vens heeft het GPRC-kwaliteitslabel gekregen. In dit boek worden sociaalwerkpraktijken en de interpretatie van sociaalwerkparadigma’s in vijf continenten en negen landen toegelicht.


HGSR-corner

Nieuws over de Hogeschool Gent Studentenraad, de HGSR, de enige echte erkende officiële studentenraad.

HGSR-corner ‘Student Rock Rally’ zoekt muzikaal talent van eigen bodem, winnaar van het groot AUGENT dictee, HoGent-cinefielen strijden met elkaar op de tweede editie van de HGSR-filmquiz, een punchy filmpje, manifesteren voor kwaliteitsvol hoger onderwijs, HoGent gastheer voor het jaarlijkse VVS-congres, infosessies over het huren van een kot en ook nog … creatief schrijven, hoe doe je dat?


Studenten

Studentenmanifestatie Op 2 april kwamen studenten in Gent en in andere studentensteden op straat om een betere financiering van het hoger onderwijs te eisen.


Nieuws & agenda

17.04 | Young Potential Award
23.04 | Dag van de Stem
23.04 | De oriëntatiekoffer
24.04 | Studiedagen intensieve zorgen en spoed
24.04 | Studiedagen gespecialiseerde pediatrie
24.04 | Studiedagen hemato-oncologie en palliatieve zorg
26.04 | Opendeurdag
26.04 | Infosessie opstarten van een webshop
30.04 | Bijscholing muzische vorming en beeld
30.04 | TUNES, a jazz night
02.05 | Voedingszorg in de geriatrie
08.05 | Ondernemersaward
08.05 | Texstream


Ondernemen

Gratis infosessie webshops Het Centrum voor Ondernemen organiseert op 28 april een infosessie rond webshops. Wil jij ook een webwinkel beginnen, kom dan weetjes en tips sprokkelen.

Ondernemersaward Welke ondernemers hebben het meeste ‘ondernemen in het bloed’ en maken het meeste indruk op de Aalsterse hogescholen?
We weten het op donderdag 8 mei 2014.


Prijzen & awards

VVIZV De VVIZV-award werd dit jaar toegekend aan collega Sonia Labeau. Zij werd bekroond met haar werk 'E-learning voor het verbeteren van kennis over zorginfecties'.

AAIDD Claudia Claes, voorzitter van de vakgroep orthopedagogie en coördinator van het expertisecentrum  E-QUAL, heeft de 2014 International Award ontvangen van de American Association on Intellectual and Developmental Disabilities (AAIDD).


Miscellania etceteria

  • Naar aanleiding van de Unesco International Jazz Day organiseert de School of Arts van de HoGent op 30 april de derde editie van TUNES, a jazz night.
     
  • Op 30 maart startte de Internationale Week tegen Straatintimidatie. Tot 5 april kwamen mensen wereldwijd op straat, werden er workshops gehouden en chalk walks georganiseerd tegen straatintimidatie. Samen met Lynn Devos, masterstudente aan de School of Arts, werden verschillende beelden uitgewerkt die straatintimidatie onder de aandacht brachten.
     
  • Op 16 maart nam de bacheloropleiding verpleegkunde deel aan de Dag van de Zorg. In woonzorgcentrum Vincenthof vzw kregen bezoekers van studenten en docenten meer informatie over het beroep van zorgverlener en konden ze deelnemen aan verschillende workshops en aan een interactief zorgparcours.
 
HoGent - Dienst Communicatie