HEADLINERS

Jaarverslag Op 25 maart heeft het inrichtingsorgaan het jaarverslag van de HoGent goedgekeurd.

Paul Van Cauwenberge vier jaar langer voorzitter Paul Van Cauwenberge werd herverkozen als voorzitter van de HoGent.

Infomoment 25 april De beste en leukste manier om ons te leren kennen is natuurlijk door langs te komen op een van onze infomomenten. Je ziet dan immers al hoe het er in de Hogeschool Gent aan toe gaat.

ONDERWIJS

Laat je leerlingen hun kwaliteiten ontdekken "Focus op de kwaliteiten van kinderen vanaf heel jonge leeftijd", adviseert praktijklector Chris Van Dam. Hij gebruikt het kernkwadrantenmodel van Daniël Ofman al vanaf de derde kleuterklas.

HoGent-studiebrochures op een Uit een vergelijkend onderzoek blijkt dat de HoGent haar toekomstige studenten een goede studiekeuzevoorlichting biedt. Met dank aan de VVS voor de aanbevelingen om ons informatieaanbod nog beter te maken.

Zijn leerkrachten niet gewapend voor het onderwijs van de toekomst? Tot die conclusie komen de visitatiecommissies die de lerarenopleiding onder de loep namen. Het VRT-journaal vroeg het op vrijdag 13 maart aan hoofdlector Lucas De Cocker én aan studente/stagiaire Stephanie Petit.

tablets in wetenschapsonderwijs Mobiele toestellen zoals tablets en smartphones zijn vernieuwende didactische werkvormen die de motivatie van jongeren kunnen stimuleren. Alleen is het als leraar niet altijd evident om zelf je weg hierin te vinden. Een duwtje in de rug van een ervaren expert kan al voldoende zijn om je enthousiast te maken over de vele didactische mogelijkheden van deze toestellen.

ONDERZOEK

Zorgboerderijen In 'Zorgboerderij in de praktijk' belicht lector Nicky Dirkx de maatschappelijke positie van de landbouwers in Vlaanderen.

ProCOM Conference Welke comfortproblemen ervaren gebruikers uit de industrie en de zorgsector met hun werk- en beschermkledij en welke testen zijn het meest aangewezen om comfort van niet-gecoate materialen te meten? Op deze conferentie kom je er alles over te weten.

STUDENTEN

Studenten office management leiden quiz De Standaard in goede banen Dat studenten office management doeners zijn, hoeft geen betoog. In 'event en sales' en 'project management' mogen zij heel wat events van dichtbij meemaken en zelfs mee organiseren. Net als vorig jaar werkten de studenten mee aan 'Het grootste Licht van De Standaard', een kennis- en doequiz georganiseerd door De Standaard.

Groot Gents Studentendictee Onlangs vond het Groot Gents Studentendictee plaats, met ongeveer 650 deelnemers van de UGent en de Gentse hogescholen een succes.

Afgestudeerde Wendy Vermoesen in Twintigers op Canvas Wendy Vermoesen, Young ICT-lady of the year én afgestudeerde toegepaste informatica, vertelt op Canvas in het programma Twintigers over moeilijke keuzes in haar leven: haar carrière in België of de liefde van haar leven in de VS.

EnquEte fietsende studenten in Gent Vul deze enquête in over fietsende studenten in Gent en test meteen je kennis over het fietsreglement.

Voorleessessies op campus Ledeganck Ze zijn terug, de voorleessessies op de campus Ledeganck. Elke voorleessessie komen ongeveer vijftien leerlingen uit het basisonderwijs luisteren naar wat onze studenten te vertellen hebben. Ook studenten, toevallige voorbijgangers of alle andere mogelijke geïnteresseerden zijn steeds welkom.

Hart boven Hard Personeelsleden en studenten van de opleiding sociaal werk hebben op zondag 29 maart de zware regen getrotseerd om hun solidaire harten te tonen voor de Grote Parade van Hart boven Hard.

ONDERNEMEN

Ondernemersaward Ondernemen is besmettelijk, dat weten we al langer. Welke ondernemers hebben dit jaar het virus het ergst te pakken en maken zo het meeste indruk op de studenten van de Aalsterse hogescholen? We weten het op 7 mei 2015. 

 

GEZONDHEID

HoGent Challenge Run Hier is hij dan, de HoGent Challenge Run Official Aftermovie.

HoGent-tennisteam in VLB-magazine Als Vlaams VLB-tenniskampioen haalt ons HoGent-tennisteam de cover van het VLB-magazine.

 

PRIJZEN & AWARDS

Vlerick Sales Certificate Derdejaarsstudenten marketing namen deel aan de Sales Club en de Sales Competition van de Vlerick Business School. Ze werden beloond met het Vlerick Sales Certificate.

Oud-student wordt Starter van het Jaar Het bedrijf HeyHello van Laurens Van Lieshout, oud-student mediakunst aan de School of Arts, werd verkozen tot Starter van het Jaar 2014 tijdens de Nacht van de KMO. De trofee werd behaald met het project Antwerp Port Tours, een unieke multimediatour die de Antwerpse haven op hedendaagse wijze in beeld brengt.

Taxistop organiseert de coolste zomer Pak je rugzak alvast in en begin die liftduim te trainen. Want naar aanleiding van zijn veertigjarige bestaan stuurt Taxistop twee duo's op road trip door Europa.

ANDERE

Get Together Conference Op 1 en 2 mei is de HoGent gastheer van de eerste ‘Get Together Conference 2015’, internationaal fitnesscongres met sessies door experten (personal trainers, fysiotherapeuten,…) van over de hele wereld.

Dag van de Zorg Op 15 maart nam de opleiding verpleegkunde van de HoGent deel aan de Dag van de Zorg. Op die dag zetten zorgorganisaties hun deuren open voor het grote publiek. Op 12 maart gaf de HoGent het startschot tijdens een kick-offevent, waarbij studenten de toegankelijkheid van gebouwen in kaart brachten.

Tekenarchief KASK bezoeken Op 26 april, tijdens Erfgoeddag en de opendeurdag van de School of Arts, kan je het tekenarchief van de School of Arts bezoeken. De geschiedenis van de academie wordt uit de doeken gedaan aan de hand van originele documenten.

Proefproject verkeerscirculatie In de week van 13 april 2015 zal een proefproject starten om sluipverkeer te weren uit de dichtbevolkte en kinderrijke buurt tussen de Voskenslaan en de Kortrijksesteenweg. Dankzij een lussenplan kunnen voertuigen dan niet meer door de woonstraten van de Kortrijksesteenweg naar de Voskenslaan rijden (of omgekeerd). 

AH!GENDA

21.04    Wetenschapscafé Gent
23.04    Studiedag groepssupervisie
25.04    Infomoment
25.04    Opendeur varkensstal ILVO
26.04    Tekenarchief KASK bezoeken
27.04    Avondseminarie kwaliteit van bestaan
28.04    Wetenschapscafé Kortrijk
28.04    Jobevent toegepaste informatica
29.04    Optimaal gebruik van tablets in wetenschapsonderwijs
30.04    ProCOM Conference
05.05    KLIMAX workshops
07.05    Het GROW-model bij functioneringsgesprekken
07.05    Ondernemersaward
     MEER ACTIVITEITEN