HEADLINERS

Opendeurdag De beste en leukste manier om ons te leren kennen is natuurlijk door langs te komen op onze opendeurdag. Je ziet dan immers al hoe het er in de Hogeschool Gent aan toe gaat.

Jaarverslag Het bestuur van de HoGent heeft het jaarverslag voor 2015 goedgekeurd. Het jaarverslag biedt een overzicht van de stand van zaken en de beleidsdoelstellingen van de HoGent.

HoGent biedt nieuwe en duurzame studentenkamers aan Duurzame huisvesting voor studenten, aan de stadsrand, vlakbij het station, dicht bij de campus en met alle modern comfort, daar is ook aan de HoGent veel vraag naar. Daarom heeft de hogeschool resoluut beslist haar kameraanbod te vernieuwen en 316 spiksplinternieuwe kamers aan te bieden vlak naast de campus Schoonmeersen.

ONDERWIJS

School of Arts presenteert acht voortgezette opleidingen School of Arts presenteert acht voortgezette opleidingen -waaronder een aantal fonkelnieuwe - die volgend academiejaar starten en waarvoor je vanaf nu kan inschrijven.

Opleiding verpleegkunde actief in Vietnam Sonia Labeau en Marc Dhaeze, collega's van de opleiding verpleegkunde, verbleven van 4 tot 15 maart in Vietnam om er les te geven bij onze twee Vietnamese partners: Can Tho University of Medicine and Pharmacy en Thai Ngyen University of Medicine and Pharmacy.

 

ONDERZOEK

Een week uit het leven van Barbara Raes Collega Barbara Raes (vakgroep Architectonisch Ontwerp) werkt mee aan het PWO-project OPEN EINDE. In dit multidisciplinaire project zoeken de onderzoekers naar nieuwe fysieke en mentale ruimtes voor afscheidsrituelen in onze hedendaagse maatschappij. Barbara hield voor één week haar dagboek bij.

De HoGent vertelt over haar multidisciplinair onderzoek

PERSONEEL

Familieberichten (VPN) Een overzicht van geboortes, pensioneringen en overlijdens aan de HoGent.

Korting Standaard Boekhandel (VPN) Het sociale voordeel voor HoGentenaars bij Standaard Boekhandel is gewijzigd. Je krijgt nu niet alleen in de boekhandel op de Kouter 10% korting, maar bij elke Standaard Boekhandel in het hele universum!

Opleiding verpleegkunde actief in Vietnam Sonia Labeau en Marc Dhaeze, collega's van de opleiding verpleegkunde, verbleven van 4 tot 15 maart in Vietnam om er les te geven bij onze twee Vietnamese partners: Can Tho University of Medicine and Pharmacy en Thai Ngyen University of Medicine and Pharmacy.

ONDERNEMEN

Ondernemersaward De HoGent is gebeten door ondernemen en dat bewijst de Ondernemersaward elk jaar opnieuw. Onze studenten gaan op zoek naar de meest gepassioneerde ondernemer van de regio Aalst. Het event is intussen uitgegroeid tot een feest van het ondernemen voor studenten, ondernemers en beleidsmakers!

GEZONDHEID

HoGent Challenge Run Hindernissenparcours voor echte avonturiers. De HoGent Challenge Run zoekt in zijn tweede editie nieuwe wegen op. De sportdienst van de HoGent en studenten lichamelijke opvoeding en KMO-management
gaan samenwerken met een van onze prominente oud-studenten, superatleet Thomas Van der Plaetsen. Via het fonds ‘Back on Track’ zet Thomas zich in voor de begeleiding van kankerpatiënten.

ANDERE

Florian Heyerick vindt verloren gewaande partituren in bieb Conservatorium Dirigent en musicoloog Florian Heyerick diept graag onbekend repertoire op. Met zijn vocaal ensemble Ex Tempore en het barokorkest Mannheimer Hofkapelle voert hij het verloren gewaande motet Christe Redemptor en een bewerking van de Messe des Morts van de Belgische componist François-Joseph Gossec op. De partituren bleken in de bibliotheek van het Gentse Conservatorium te zitten.

Vlhora nodigt uit op workshop 'Vluchtelingen in hoger onderwijs' De vluchtelingencrisis stelt Europa voor een grote uitdaging. Ook het hoger onderwijs is één van de actoren die hiermee geconfronteerd wordt. Tijdens de workshop wordt er aandacht besteed aan de positie van de verschillende instellingen en de maatregelen die zij zullen moeten nemen.

Gentse Dag van de Stem Voor de derde maal slaat de bacheloropleiding logopedie van de HoGent de handen in elkaar met verschillende partners voor de organisatie van de Gentse Dag van de Stem op 13 april.

KLIMAX De HoGent nodigt leerkrachten en leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs uit om deel te nemen aan gratis workshops over het klimaat in relatie met duurzame ontwikkeling. De thema's van de workshops zijn divers: economie, biologie, aardrijkskunde, voeding en verzorging en PAV. Wees er snel bij en schrijf vandaag nog in!

AH!GENDA

12.04    Workshop Rollenspel zonder schroom
12.04    Wetenschapscafé Brugge
12.04    E-QUAL Training Personal Outcomes Scale
12.04    Studium Generale: Frank Westerman
13.04    Gentse Dag van de Stem
15.04    Studiedag Evidence based management
15.04    Biostimulantia en Biologische Bestrijders
16.04    Opendeurdag
19.04    Wetenschapscafé Gent
21.04    Studiedag Het M-decreet, multidisciplinair benaderd
22.04    Studiedag Evidencebased HRM
22.04    Lezing Van de wereld
22.04    Lezingencyclus psychoanalyse
22.04    HoGent op Floraliën 2016
26.04    Workshop Teamcoaching
26.04    KLIMAX
27.04    HoGent Challenge Run
28.04    Office management day
29.04    Studiedag Evidencebased beslissen, vergaderen en projectmanagen
   
     MEER ACTIVITEITEN