Headliners

Infomoment Tijdens de infomomenten kan je komen kennismaken met het aanbod van de HoGent.


Onderwijs

Zeg het met een webinar Claire Maréchal (lector faculteit Bedrijf en Organisatie) gebruikte een originele manier om de resultaten van haar onderzoek naar sociale media te verspreiden: op 10 december 2013 gaf ze een live webinar. Bekijk hier het resultaat!


Onderzoek

Wetenschapscafé Kinderrechten: struikelblok of springplank? Dat kinderen en jongeren specifieke rechten hebben is bekend. Maar de precieze betekenis ervan in de praktijk is vaak niet meteen duidelijk. Algemene en vage formuleringen maken dat men niet altijd in de gaten heeft welke kinderrechten er spelen en wat dit te betekenen heeft.

Atelier De Stad Hoe zou stedelijk oogsten er in de toekomst kunnen uitzien? Kunnen we creatieve toepassingen ontwerpen met zaken in de stad die vandaag als overlast of afval worden beschouwd?

Prototyping Lab Wist je dat de vakgroep Mechatronica over een Prototyping Lab beschikt? In onderstaand filmpje krijg je meer uitleg over waar dit lab zich zoal mee bezighoudt.

SmartFit De heilige drievuldigheid Small Medium Large heeft nood aan verandering. Alexandra De Raeve, vakgroepvoorzitter Mode-, Textiel- en Houttechnologie, weet hoe het anders kan. Zij onderzoekt momenteel ‘Smartfit’, een nieuw systeem waarbij zowel de lichaamsvorm als -omtrek een kledingmaat bepaalt.

De Waarheidscommissie Het onderzoeksproject 'De Waarheidscommissie' van docent en onderzoeker Chokri Ben Chikha speelt de voorstelling 'De Waarheidscommissie' voor een volle zaal in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. De Waarheidscommissie buigt zich over de 'mensentuin' waarin 128 Senegalezen en 60 Filipijnen werden ‘tentoongesteld' tijdens de Wereldtentoonstelling van 1913 in Gent.


Personeel

Zonnige groetjes uit Vietnam Joachim Moens van de vakgroep Natuur- en Voedingswetenschappen trok in het kader van zijn doctoraat op missie naar Vietnam. Hij kwam terug naar huis met een koffer vol nieuwe ervaringen, een iets ruimere blik op de wereld en mogelijkheden tot samenwerking. Missie geslaagd dus!


HGSR-corner

Nieuws over de Hogeschool Gent Studentenraad, de HGSR, de enige echte erkende officiële studentenraad.

De HGSR zit niet stil Ook tijdens de blok- en examenperiode zat de HoGent Studentenraad niet stil: Free your mind, onze grote BYB-enquête, tumultinGent, laat je niet vangen, nieuwe bestuursmandaten, ...


Nieuws & agenda

10.02 | Hogescholen in beweging
11.02 | Wetenschapscafé
17.02 | Infosessie: De kunst van een krediet aanvragen
18.02 | Navorming Time management en delegeren
20.02 | Social Work: International Perspective
24.02 | Lezing Wouter Torfs
06.03 | Mentorenopleiding zorgsector
12.03 | Infomoment
19.03 | TumultInGent#2


Ondernemen

Krediet aanvragen Maandagavond 17 februari organiseert het Centrum voor Ondernemen in samenwerking met ING een infosessie rond kredietverlening.

Lezing Wouter Torfs Wouter Torfs werd als CEO al verscheidene malen als werkgever van het jaar bekroond voor het vooruitstrevende en toonaangevende HR-management. Op 24 februari komt hij uitvoerig spreken over dat befaamde HR-beleid en belicht hij strategieën waarmee je als onderneming van maatschappelijk verantwoord ondernemen een zinvolle bezigheid kan maken.


Prijzen & awards

HohohoGent De HoGent heeft van december tot januari een kerstmutsenactie georganiseerd om de nieuwe baseline – HoGent DOEN! – in beeld te brengen en meteen alle studenten en personeelsleden een vrolijke kerst- en nieuwjaarsboodschap te geven. Studenten konden bovendien een originele foto insturen op Facebook, met kerstmuts uiteraard. De winnaar van die wedstrijd gaat nu naar huis met een reischeque van 750 euro, geschonken door Airstop.

 
HoGent - Dienst Communicatie