HEADLINERS

De Wijnaert Sinds eind januari huizen de administratieve diensten van de HoGent in De Wijnaert, een prachtig gebouw in hartje Gent. Het gebouw werd de voorbije maanden volledig gerenoveerd tot kantoorruimtes, een kunstenbibliotheek en een auditorium.

Live! Nogal wat opleidingen van de hogeschool bieden laatstejaarsleerlingen de kans kennis te maken met de opleidingen en het reilen en zeilen in het hoger onderwijs. Leerlingen kunnen dan net zoals onze studenten de lessen bijwonen.

Infomoment 25 februari De beste en leukste manier om ons te leren kennen is natuurlijk door langs te komen op een van onze infomomenten. Je ziet dan immers al hoe het er in de HoGent aan toe gaat.

ONDERWIJS

Leerrendement graag! In het kader van het #evalu8-project waarvan de HoGent partner is, organiseren we op 26 februari een namiddag die integraal in het teken staat van leerrendement. 

Vaktijdschriften worden steeds duurder Papieren en digitale vaktijdschriften worden steeds duurder. Daardoor wordt het voor onderwijsinstellingen steeds moeilijker om alle wetenschappelijke literatuur aan te bieden.

ONDERZOEK

Fondsenwerving in BelgiË Het PWO-project 'Fondsenwerving in België: een analyse' kan trots terugkijken op drie boeiende jaren.

Ook getest op mensen Zijn openbare toiletten echt zo vies? 'Ook getest op mensen' vroeg het aan onderzoeker David de Wandel.

Kwaliteitsvol voedsel voor eerlijke prijs De strijd tussen supermarkten om de goedkoopste te zijn, is groot. De consument wil waar voor zijn geld maar betaalt het liefst zo weinig mogelijk. Maar krijgt de producent ook voldoende geld voor zijn waar? Hoe worden de grenzen van de ethiek bewaakt? En wat met de vraag naar duurzaamheid?

Belastingen na staatshervorming Dat de zesde staatshervorming de personenbelasting grondig door elkaar heeft geschud is ondertussen wel duidelijk. Niet alleen de berekening van de personenbelasting heeft een grondige metamorfose ondergaan, maar ook het stelsel van de woningkredieten is niet gespaard gebleven van de nodige wijzigingen.

HGSR-CORNER

HoGent Studentenraad schenkt 580 euro aan Poverello Gent Net voor de kerstvakantie organiseerde de HoGent Studentenraad een kerstmarkt. Die heeft in totaal 580 euro opgebracht, die aan Poverello Gent is geschonken.

STUDENTEN

Alumni on the move Nico Cornelis is nu aan de slag bij GutzandGlory. Benieuwd naar zijn verhaal over zijn opleiding marketing?

Bachelorproef in THe picture Het dagelijkse menu van Vlaamse peuters bevat te veel zout, zo blijkt uit de bachelorproef van voedings- en dieetdeskundige Eva Decock.

Manon krijgt bezoek In Iedereen Beroemd kreeg studente Manon bezoek van haar oma.

Fair Fashion Fest Tweedejaarsstudenten modetechnologie werkten binnen het project 'Design on demand' duurzame collecties uit en stellen deze voor op het Fair Fashion Fest, het eerste Belgische festival rond eerlijke mode.

ONDERNEMEN

Eerste interprovinciale congres bij Avans Hogeschool In november organiseerde de Avans Hogeschool in Breda voor het eerst een interprovinciaal congres. Ook het Centrum voor Ondernemen van de HoGent was van de partij.

PRIJZEN & AWARDS

Boerenbond Persprijs Valerie Bayart, oud-studente landbouw, heeft de Boerenbond Persprijs gewonnen. In de marge van een Europees project onderzocht ze met haar bachelorproef 'Graslanduitbating bij robotmelken met focus op begrazing' de mogelijkheden voor weidegang in combinatie met het gebruik van een melkrobot.

AH!GENDA

12.02.2015 Studiedag confronteren vanuit ...
12.02.2015 Belastingen na staatshervorming
16.02.2015 Live!
19.02.2015 Openlesdagen vastgoed
19.02.2015 Openlesmoment modetechnologie
24.02.2015 Kwaliteitsvol voedsel voor eerlijke prijs
25.02.2015 Infomoment
26.02.2015 SID-in Limburg
26.02.2015 Leerrendement graag!
01.03.2015 Fair Fashion Fest
02.03.2015 Vorming kwaliteiten ontdekken ...
05.03.2015 Back to the classroom Aalst
  
    MEER ACTIVITEITEN