HEADLINERS

Start in het tweede semester Het leven is te kort om je tijd te verliezen in een opleiding die je niet ligt. Start daarom in februari met een opleiding. Zo hoef je geen volledig academiejaar overboord te gooien en kan je ook je leerkrediet nog deels recupereren. Misschien is het meteen ook dé gelegenheid om voor een opleiding te kiezen die je echt volledig ziet zitten.

Infomoment De beste en leukste manier om ons te leren kennen is natuurlijk door langs te komen op het infomoment van 17 februari. Je ziet dan meteen hoe het er in de HoGent aan toe gaat.

Infoavond voor ouders Nu je zoon of dochter binnenkort gaat studeren in het hoger onderwijs, heb je wellicht veel vragen. Hoe kan je ervoor zorgen dat de studie van je zoon of dochter een succes wordt?

ONDERWIJS

Go for green Kies voor een opleiding in natuur en milieu.

Visitatiecommissies lovend over audiovisuele kunsten en drama De opleidingen werden op kwaliteit geëvalueerd door onafhankelijke experten. Beide opleidingen krijgen erg positieve commentaren: iets om heel blij, trots en tevreden over te zijn. De opleidingen steken op alle punten ver boven de middenmoot uit.

Niveau specifieke lerarenopleidingen stijgt Het niveau van de specifieke lerarenopleiding gaat de goede richting uit. Dat blijkt uit het rapport van de Vlaamse Universiteiten en Hogescholen Raad. Het gaat om aanvullende opleidingen voor aspirant-leerkrachten die niet specifiek voor leerkracht hebben gestudeerd.

ONDERZOEK

Bijlokebier op de markt in CambodjA De UGent heeft met het Cambodjaanse bedrijf Daun Penh Food & Beverage Co. een overeenkomst bereikt om het Bijlokebier, dat ontwikkeld werd aan de HoGent en de UGent, op de markt te brengen in Cambodja.

SchimmelschoeneN Wist je dat Kristel Peters  van de vakgroep Design en Vormgeving schoenen maakt van schimmels? En dat haar onderzoek in beeld werd gebracht voor het Eén-programma "Iedereen Beroemd"? Bekijk hier het mooie filmpje!

Woodstream Onderzoek en innovatie in de hout- en meubelindustrie: slogan of opportuniteit?

Studiedag preventief werken rond burn-out Burn-out is jammer genoeg een overbekend begrip geworden en zorgt vaak voor een moeilijke situatie op de werkvloer, omdat zowel werknemer als werkgever getroffen wordt.

STUDENTEN

Victoria in Greece Onze studente Victoria loopt stage in Griekenland. Geen makkelijke opdracht in een land in moeilijkheden. Volg haar ervaringen via haar blog.

ONDERNEMEN

Studenten kunnen attest bedrijfsbeheer halen voor ze afstuderen Studenten aan de HoGent, UGent en Arteveldehogeschool hoeven voortaan niet meer op hun diploma te wachten om een bedrijf te starten.

GEZONDHEID

HoGent Challenge Run Hindernissenparcours voor echte avonturiers. De inschrijvingen zijn geopend.

PRIJZEN & AWARDS

Alumnus prijkt in Forbes Anne-Catherine Dilewyns van brouwerij Vicaris staat te blinken in het zakentijdschrift Forbes in de lijst van de succesvolste Europese ondernemers onder de dertig in de creatieve sector.  

Ondernemersaward bekroond met Amerikaanse prijs De Ondernemersaward van de HoGent werd in San Diego bekroond als excellent buitenlands programma voor ondernemerschapsonderwijs.

De 'opkikkerbox' wint eerste innovatiekamp voor docenten De mens is gemaakt om te bewegen. Hoe kunnen we mensen die revalideren van een operatie, een verkeersongeval, een burn-out, … een stimulans bieden om te bewegen? Vier hogeschooldocenten ontwikkelden een gamma van opkikkerboxen. Vlaams minister Philippe Muyters reikte de prijs uit aan de winnaars: Karine Samyn (HoGent), Pina Cimino (Hogeschool PXL), Yves De Bleecker en Veerle Dupont (VIVES Hogeschool). 

Willem De Keyzer wint Verdonckprijs voor dietetiek “Belgen eten te veel suiker en te weinig groenten” horen we geregeld in de media. Maar waar zijn die vaststellingen op gebaseerd? En kloppen ze wel? Willem De Keyzer werd door de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België bekroond voor zijn onderzoek naar de betrouwbaarheid van metingen die aan de basis liggen van dergelijke vaststellingen.

ANDERE

Fototentoonstelling Maatschappelijke kwetsbaarheid in beeld In het Geuzenhuis kan je de fototentoonstelling 'Maatschappelijke kwetsbaarheid in beeld' bezoeken. Aan de hand van een fotografieproject brachten mensen met een psychische achtergrond en/of middelenafhankelijkheid hun verhaal in beeld en stonden ze stil bij hun kwetsbare positie in de samenleving. Een aanrader!

AH!GENDA

09.02    Studium Generale: Annelies Verbeke
09.02    Openlesdagen
16.02    Wetenschapscafé Kortrijk
16.02    E-QUAL terugkomdag Personal Outcomes Scale
17.02    Infomoment
18.02    SID-in Antwerpen
18.02    Studiedag ontwikkelingsgericht communiceren
18.02    Woodstream
19.02    Lezingencyclus psychoanalyse
22.02    Hogescholen, hefbomen naar de toekomst
23.02    Studium Generale: Gily Coene
25.02    Lezing waakzame zorg en geweldloos verzet
25.02    SID-in Limburg
01.03    Studiedag preventief werken rond burn-out
02.03    Infoavond voor ouders
03.03    Studiedag denken en handelen vanuit het ICF-kader
03.03    Masterclass supervisie vanuit een systemisch denkkader
   
     MEER ACTIVITEITEN