Headliners

Eretitels Ter gelegenheid van haar Dies Natalis heeft de HoGent vier eretitels bekendgemaakt. Drie opmerkelijke oud-studenten werden uitgeroepen tot ereambassadeur en een gerenommeerd kunstenaar werd voorgesteld als de nieuwe Magister Artium Gandensis.

Infomoment op 28 juni Tijdens de infomomenten kan je komen kennismaken met het aanbod van de HoGent.


Ondernemen

Ondernemersaward Op 8 mei organiseerde de HoGent de Ondernemersaward 2014. Dit jaar bekroonde de HoGent Kristof Braem als meest gebeten ondernemer uit de regio Aalst. Intussen werd de Ondernemersaward ook al genomineerd voor de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering.


Onderwijs

Samenwerking verpleegkunde Vier grote Gentse ziekenhuizen en vijf onderwijsinstellingen hebben de handen in elkaar geslagen om het onderwijs en de beroepspraktijk van verpleegkundigen beter op elkaar af te stemmen.

Graduation Op Graduation presenteert de School of Arts de afstudeerwerken van de afzwaaiende masters en professionele bachelors tijdens een tiendaags festival in de Gentse binnenstad.

Apps City Mobiele applicaties worden steeds belangrijker in het dagelijkse leven. De informaticaopleiding aan de HoGent toont met de hackaton aan dat de studenten daarop ingespeeld zijn.


Onderzoek

SmartFit Kledingbedrijven kunnen momenteel maar voor ongeveer 30 tot 40 procent van hun cliënteel goed passende kleren maken. Dat komt omdat onze kledingmaten nog gebaseerd zijn op manuele metingen van 25 jaar oud. Daarom organiseerden onderzoekers aan de HoGent een grootschalige meetcampagne. De resultaten daarvan werden voorgesteld tijdens het Smartfit-congres van de HoGent.

Fondsenwerving in België Op 3 juni organiseerde de HoGent ‘Fondsenwerving in België’, een conferentie die de resultaten van drie jaar onderzoek naar de Belgische fondsenwervingssector in kaart bracht. Tijdens dit evenement werden de onderzoeksresultaten voorgesteld en deelden verschillende sprekers en fondsenwervers uit de non-profitsector hun ervaringen. Bekijk ook de fotoreportage op Facebook.

Vlaamse Wetenschapsweek Tijdens Wetenschap in de Kijker kunnen leerlingen van het secundair onderwijs wetenschappelijk onderzoek van uiteenlopende aard uitvoeren. Bekijk zeker het aanbod van de HoGent voor Wetenschap in de Kijker!

Thuis in de stad De jongeren van Welzijnsschakel Horizon vzw werden betrokken in een testfase van de perceptiestudie die de HoGent uitvoerde in samenwerking met Kind en Samenleving.

Solidariteit in Superdiversiteit Op 1 april presenteerde het DieGem-consortium zijn uitgangspunten aan het brede publiek en bracht deze in verband met voorbeelden uit praktijk en beleid.


Studenten

Free Your Mind Tijdens de blok- en examenperiode is het belangrijk om de ledematen eens te strekken. De studentenraad en de sportdienst van de HoGent zorgen er samen voor dat blokkende studenten elke dag een half uurtje kunnen ontspannen.


Nieuws & agenda

14.06 | Participatief kunstwerk
28.06 | Infomoment


Prijzen & awards

Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering Twee Belgische genomineerden voor Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering. En de HoGent is erbij ...

Leraar van het jaar Joke De Backer, oud-studente leraar lager onderwijs van de HoGent, is leraar van het jaar geworden.


Miscellania etceteria

  • Neem deel aan een participatief kunstwerk: Op zaterdag 14 en zondag 15 juni begeleiden Kristof Van Gestel en Virginie Agemans twee ervaringsgerichte workshops waarin telkens een tiental participanten deelnemen aan een kunstwerk. In deze workshops staan ervaringen centraal rond creativiteit, beleving en individualiteit in relatie tot de ander.
 
HoGent - Dienst Communicatie