HEADLINERS

Infomoment 27 juni De beste en leukste manier om ons te leren kennen is natuurlijk door langs te komen op een van onze infomomenten. Je ziet dan immers al hoe het er in de HoGent aan toe gaat.

HoGent kiest drie nieuwe ereambassadeurs Ter gelegenheid van haar Dies Natalis heeft de HoGent drie eretitels bekendgemaakt. Drie opmerkelijke oud-studenten werden uitgeroepen tot ereambassadeur van de HoGent. En er zijn alweer boeiende figuren uit de bus gekomen. 

ONDERWIJS

Vorming sensortechnieken Experts van de vakgroep Mechatronica organiseren vanaf 17 augustus vormingen sensortechnieken op vraag van bedrijven.

ONDERZOEK

's Werelds grootste drugsonderzoek De HoGent verzamelde dit jaar de resultaten van ’s werelds grootste drugsonderzoek (GDS2015) en noteerde enkele opmerkelijke resultaten. Vanaf maandag 8 juni kan je ze lezen op HoGent.be.

Kust Nog grijzer Uit een onderzoek van SumResearch, KULeuven en de HoGent blijkt dat onze kust de komende vijftien jaar nog meer zal vergrijzen.

Onderzoek in Vlaanderen in beeld Dat Vlaanderen barst van het onderzoekstalent, weten wij aan de HoGent al langer. Hoog tijd om dit ook te promoten in de rest van de wereld. Daarom werkten alle hogeronderwijsinstellingen samen aan een promotiefilm over het onderzoek in Vlaanderen.

Help goede doelen Geef jij aan goede doelen of doe je wel eens vrijwilligerswerk? Ben je tussen de 18 en 30 jaar oud? Doe mee aan onderzoek en wij doneren 20 euro aan het goede doel van jouw keuze!

STUDENTEN

Graduation#15 Met het einde van het academiejaar zwaait aan de School of Arts een nieuwe lichting jonge kunstenaars en ontwerpers af. De afstuderende masters en professionele bachelors presenteren hun eindprojecten tijdens een festival op verschillende locaties in de Gentse binnenstad.

Movement#22 Een van de blikvangers op Graduation#15 is natuurlijk Movement, het jaarlijkse défilé van de studenten mode.

Piepschuim: de volgende stap voor muziekinstrumenten? Student Tim Duerinck neemt met zijn scriptie over de akoestische mogelijkheden van piepschuim deel aan de Vlaamse scriptieprijs. Zijn scriptie gaat over een mogelijke volgende stap in de historische evolutie van strijkinstrumenten. Wie weet worden onze instrumenten binnenkort wel uit piepschuim gemaakt?

Afstudeerproject in de kijker Vorige maand haalde Marlies Marichael, laatstejaarsstudente sociaal werk, de pers met haar afstudeerproject. Marlies analyseerde samen met kinderen en tieners de leefkwaliteit van een zogenaamde probleemwijk in Tielt: Zwartegevel-Dierdonk.

PRIJZEN & AWARDS

HoGentenaar Niek D'Hondt in finale Famelab HoGentenaar Niek D'Hondt heeft zich weten te kwalificeren voor de finale van Famelab. Hij greep jammer genoeg net naast de prijzen maar was een erg waardige finalist!

Bartel Dewulf van Belgocatering is meest gebeten ondernemer 2015 De Ondernemersaward wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest gebeten ondernemer uit de regio Aalst. Tijdens het slotfeest ontving Bartel Dewulf de prijs uit handen van de winnaar van vorig jaar, Kristof Braem van Medec.

Alexander Maeyaert wint Adecco CEO for 1 Month Alexander Maeyaert (retailmanagement) won de prestigieuze wedstrijd van Adecco en wordt daarmee één maand lang de CEO van Adecco.

ANDERE

Een nieuwe campus geopend ... voor varkens! De HoGent, de UGent en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek hebben een gemeenschappelijke onderwijs- en onderzoeksvarkensstal geopend.

Proefveldbezoek proefhoeve De UGent en de HoGent nodigen je graag uit op het proefveldbezoek op de Proefhoeve in Bottelare.

De toekomst is aan de doeners Alright! Dertien redenen waarom doeners het helemaal voor mekaar hebben.

AH!GENDA

09.06    qPCR en Primer Design
11.06    Studiedag omgaan met emotionele chantage
19.06    Movement#22
24.06    Proefveldbezoek Bottelare
27.06    Infomoment
   
     MEER ACTIVITEITEN